“Поліція, допоможіть! Дитина не дихає!”

Увечері дев’ятого листопада у Вінниці патрульні поліцейські супроводжували до лікарні машину з хлопчиком, якому терміново потрібна була допомога. 
Того вечора о 20.00 інспектори патрульної поліції Олександр Джафаров і Микола Сторожук слідкували за дотриманням правил дорожнього руху на вулиці Соборній. Вони саме зупинили водія, який проїхав під дорожній знак. Аж тут зненацька до інспекторів підбіг схвильований чоловік: “Поліція, допоможіть супроводити до лікарні, у нас дитина не дихає!” 

– Ми з напарником саме були на зміні на перехресті Хлібної. Було дуже неочікувано почути таке прохання, коли ми опрацьовували порушення іншого водія, – розповідає інспектор патрульної поліції Олександр Джафаров.

Патрульні одразу ж сіли до службового автомобіля і помчали у бік обласної дитячої клінічної лікарні. Патрульна машина – першою, за нею – автомобіль з хлопчиком. 
Дорогою інспектор повідомляв іншим учасникам руху у гучномовець, щоб дали проїхати. 
“Надаємо перевагу! Вправо приймаємо! Пропускаємо два автомобілі! Приймаємо вправо! Увага! Надайте перевагу у русі! Зійдіть з дороги негайно!” – звучало із гучномовця. 

– Ми дісталися до лікарні за чотири хвилини. Олександр був за кермом, а я за “блимавкою”. Інші водії, які були на дорозі, пропускали нас. Але було пару автомобілів, які не одразу відреагували. Це спричинено тим, що був затор на Хмельницькому шосе, всі (машини. – Ред.) стояли, автівкам було важко сховатися, – згадує Микола Сторожук.
У лікарні хлопчик отримав необхідну допомогу. 

– Олександр забіг до лікарні й почав шукати допомоги. Лікарі оглянули дитину й забрали в реанімацію. Говорили, що організм малюка так зреагував на якийсь медичний препарат, – розповідає Микола Сторожук. 

Що саме сталося з хлопчиком – в обласній дитячій лікарні журналістці “Міста” коментувати не захотіли. 
Утім, як стало відомо від патрульної поліції, дитину з лікарні уже виписали.

– Ми дізнавалися про стан дитини в лікарів. Медики повідомили, що хлопчика вже виписали з лікарні, – кажуть у пресслужбі Управління Патрульної поліції Вінницької області. 

Інспектори Олександр Джафаров і Микола Сторожук стали героями дня. Повідомлення про них у соцмережі зібрало майже 300 коментарів-подяк та понад 600 поширень. 

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook