Як вінничани сьогодні святкують День міста (фото)

Сьогодні, 14 вересня, вінничани та гості міста святкують День міста. Цьогоріч місту виповнюється 661 рік.

Святкові заходи розпочались напередодні, 13 вересня. У місті провели традиційний щорічний ВінниціЯнський фестиваль. З огляду на війну, більшість святкових заходів спрямовані на збір коштів для різних підрозділів ЗСУ та на честь полеглих Героїв. 

Так, вчора, під час проведення ВінниціЯнського фестивлаю вдалось зібрати 350 тисяч гривень для підтримки 120 ТРО. Про це читайте детальніше в публікації ” MyVin” за посиланням.

Сьогодні, попри пасмурну погоду, у Вінниці, на площі Європейській, панує жвава святкова атмосфера. Тут для вінничан організували низку цікавих активностей, фудкорти, книжковий ярмарок та зустрічі з відомими українськими майстрами слова. Про це інформує видання “MyVin”. 

Одразу при вході на локацію вінничанам пропонують різноманітну їжу, і не лише української національної кухні. Люди вишикувалися у чергу, аби спробувати щось новеньке та смачне.

Окрім фудкортів, місцеві виробники сирів, шоколаду, різноманітних солодощів, чаю демонструють свої товари та пропонують дегустацію всім охочим.

За порядком на фестивалі слідкують пожежники, поліцейські та медики. Правоохоронці підготували свою локацію, де у формі діалогу розповідали дітям та дорослим про правила дорожнього руху з наочною демонстрацією усіх знаків та можливих ситуацій на дорозі.

Медики ж, в свою чергу, проводили майстерклас з першої допомоги.

Багато різних цікавинок організатори підготували й для діток: тут і різноманітні дитячі куточки, де малеча прикрашає імбирне печиво у власному стилі, і пісочна анімація, і боді-арт, і великі підлогові шахи.

А прямо біля Вежі розташували велику сцену, де до виступу вже готуються музиканти, співаки та творчі ансамблі. Далі на вінничан чекає велизечний книжковий ярмарок, де десятки видавництв з різних міст представляють та продають свою літературу.

Окрім цього, на заході присутня і низка відомих українських авторів, які просувають свої твори особисто та готові поспілкуватися з усіма охочими про улюблену справу чи дати пораду стосовно становлення власного творчого шляху.

З іншого боку книжкового ярмарку відвідувачі можуть спробувати себе у різних майстеркласах, таких як тканцтво, бісероплетіння, виготовлення ароматних мішечків чи патріотичних браслетів.

Важливо пам’ятати, що такий чудовий День міста, української Вінниці, був би неможливим без наших Захисників та Захисниць, адже щохвилини вони захищають нас та оберігають наш спокій на передовій.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook