Як вінницькі птахофабрики вироблятимуть курятину без антибіотиків

З початку 2020 року дві птахофабрики агроіндустріального холдингу МХП приєднаються до постійного моніторингу залишків інгібіторів і токсинів у кормах, воді, кінцевій продукції та продуктах життєдіяльності птиці протягом всього циклу її вирощування.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

Цей проект із контролю вирощування птиці без застосування антибіотиків реалізують на найбільших виробничих майданчиках холдингу в Україні – «Миронівська птахофабрика» та «Вінницька птахофабрика».

«Холдинг орієнтований на вирощування м’ясного поголів’я птиці, до якого жодного разу не застосовували протимікробних засобів. Все це стало можливим завдяки високому імунному та санітарному статусу батьківського стада, гігієні яйця, загальній біобезпеці на всіх етапах виробництва, а також більш ретельному контролю виробничих процесів і нагляду за птахом», – розповів головний лікар ветеринарної медицини групи МХП Євген Бойко.

Проект із моніторингу якості і безпеки м’яса птиці реалізований серед найбільших вітчизняних виробників Асоціацією «Союз птахівників України» за підтримки Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (FAO), «Європейського банку реконструкції і розвитку» (ЄБРР) і Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів.

Нагадаємо, вінницький завод презентував нові заправники для літаків Нацгвардії.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook