Ввечері 19 липня в енергосистемі був зафіксований літній рекорд споживання

Ввечері 19 липня в енергосистемі був зафіксований літній рекорд споживання.

Про це інформує Місто, посилаючись на “Укренерго”.

“Вчора, 19 липня, в енергосистемі о 21:40 був зафіксований літній рекорд споживання. Він на 1% перевищив показник найспекотнішого дня, який був 6 липня. І це попри те, що середньодобова температура повітря вчора була на 4˚С нижчою”, — йдеться у повідомленні.

Крім того, пік споживання знову повернувся на вечірні години — з 21.00 до 22.00, що суттєво збільшує навантаження на енергосистему. Зокрема, порівняно з початком тижня вечірнє споживання зросло на 4%.

Для того, щоб покрити стрімко зростаюче споживання доводиться задіювати потужності еквівалентні декільком енергоблокам електростанцій, пояснили енергетики. Диспетчерський центр “Укренерго” залучає всі наявні в енергосистемі електростанції, які в роботі, але їхній обсяг суттєво обмежений.

Ситуація також ускладнюється тим, що сьогодні в плановий ремонт вийшов ще один блок атомної електростанції. Триває масштабна ремонтна кампанія на багатьох електростанціях — теплові та гідроелектростанції відновлюються після пошкоджень внаслідок російських атак, атомні — в планових ремонтах.

“Тому, зважаючи на обмежені можливості енергосистеми покривати значне споживання ввечері, необхідно економно користуватися електроенергією”, — наголосили в “Укренерго”.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook