Всеукраїнський проєкт "Агропорт Україна" реалізовуватиметься на Вінниччині

Про початок реалізації в області проєкту «Агропорт», метою якого є перетворення Вінниччини на центр аграрної компетенції України, на нараді розповів голова Вінницької облдержадміністрації Владислав Скальський.

Під керівництвом голови Вінницької облдержадміністрації Владислава Скальського 27 січня відбулась апаратна нарада з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації та служб області.

“Очільник регіону заслухав інформацію про стан агропромислового комплексу Вінниччини, роботу галузі фінансів та казначейства, розглянуто питання медичного та соціального забезпечення, освітньої галузі, тощо”, — інформує Вінницька облдержадміністрація.

Зокрема, директор Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів облдержадміністрації Микола Ткачук детально проінформував щодо ситуації з озимими, яка на сьогодні складається не найкраще: «Рівень вологи в метровому шарі ґрунту недостатній і становить 70 мм з необхідних 105. Крім того, погодні умови є такими, що не дозволяють сходам залишатись в стані спокою і тривають вегетаційні процеси. В зв’язку з цим, виникає необхідність проведення підживлення на 2-3 тижні раніше від запланованих термінів. Через погодні умови зміщуються і графіки посіву ярих культур, які необхідно розпочати раніше, аби в оптимальні терміни здійснити всі польові роботи».

На нараді Владислав Скальський презентував початок реалізації в області проєкту «Агропорт», метою якого є перетворення Вінниччини на центр аграрної компетенції України: «Є гарна ініціатива об’єднати в кластерному рішенні вищи навчальні заклади, національну аграрну академію наук України, сільгоспвиробників, владу та інший дотичний бізнес, яка матиме формат клубу. Це важливо для підвищення рівня конкурентоздатності нашої області та розвитку регіону».

Також Владислав Скальський акцентував увагу на необхідності розробки проєктів великого будівництва – це школи, садочки і спортивні об’єкти, які є найбільш необхідними і потребують фінансування та реалізації в поточному році.

Інформуючи про стан справ в галузі освіти області, в.о. директора Департаменту освіти і науки адміністрації Володимир Буняк зазначив, що у зв’язку з перевищення епідпорогу на даний час в області призупинено роботу до 30-31 січня в 13 закладах освіти та 5 дошкільних навчальних закладах Тульчинського, Жмеринського, Тиврівського, Молилів-Подільського, Мурованокуриловецького районів та міста Хмільник.

Крім того, в області активно проводиться добровільна реєстрація на сертифікацію вчителів початкових класів , наразі зареєструвалось 62 вчителі. У випадку проходження сертифікації вчитель матиме надбавку в розміри 20%.

Важливим питанням, яке піднімалась під час наради було виконання доручення Уряду України щодо ліквідації гральних закладів, нелегальних автозаправних станцій та незаконному обігу деревини. В контексті цього Владислав Скальський анонсував проведення пресбрифінгу щодо результатів проведеної роботи, яка була розпочата наприкінці грудня 2019 року.

Підсумовуючи засідання, голова області Владислав Скальський дав відповідні доручення керівникам структурних підрозділів за напрямками роботи.

Нагадаємо, у Вінниці планують побудувати мультиспортивний комплекс.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook