Власники елітних авто Вінниччини сплатили понад 1,5 млн грн транспортного податку

Вінницькі власники елітних автомобілів за два місяці 2020 року сплатили до місцевого бюджету 1 мільйон 534,8 тисячі гривень транспортного податку.

За словами в.о. начальника ГУ ДПС у Вінницькій області Олега Мартинюка значена сума на 332,1 тисячі гривень або на 27,6% більша від запланованого.

“Разом із тим, порівняно з відповідним періодом минулого року, сума сплаченого податку зросла на 19,4 тисячі гривень або на 1,3 відсоток”, — інформує сектор комунікацій ГУ ДПС у Вінницькій області.

Посадовець нагадує, що транспортний податок 100-відсотково зараховується до місцевих бюджетів. Згідно з законодавством України транспортним податком оподатковуються легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких перевищує 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня податкового (звітного) року. Ставка транспортного податку – 25 тисяч гривень на рік за одне таке авто.

Додамо, що серед престижних марок авто за які найчастіше фізичні особи – мешканці Вінниччини сплачували транспортний податок MERCEDES-BENZ, AUDI та LAND ROVER RANGE ROVER.

Нагадаємо, місцеві бюджети Вінниччини отримали 148 млн грн плати за землю.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook