Вінницькі тургагенти кажуть, що навіть після карантину "ніхто нікуди не полетить"

Пандемія коронавируса змусила багато країн закрити кордони та відмовитися від прийому туристів найближчим часом. Багато українців відмовляються від бронювання турів і планують цього літа посидіти вдома. Які збитки понесла вітчизняна індустрія туризму – йдеться в авторській статті на сайті «Сегодня».

Мабуть, саме на туристичну сферу припав найбільший удар світової пандемії. Якщо ресторани змогли перепрофілюватися і почати доставляти їжу, а салони краси обіцяють незабаром відкрити, то про швидке відкриття кордонів і відновлення туристичного потоку говорити не доводиться. Через це простоюють готелі, турфірми і авіакомпанії. До слова, нещодавно в Кабміні повідомили, що збитки від втрати туристичної галузі в країні оцінюють в 1,5 млрд доларів.

Сергій Бобирєв, директор “TPG Вінниця», додає, що туристична галузь не просто призупинила свою діяльність, а зупинилася повністю.

«Закрито понад 7000 турагентств по всій країні, в тому числі наші два офіси. Персонал розпущений в неоплачувані відпустки або просто звільнений, а це приблизно 25 тис. Чоловік, не рахуючи персоналу туроператорів. На сьогодні переносами турів займається максимум один менеджер або директор-господар кожного агентства. Повернень по раніше заброньованим пакетним турам немає зовсім, туроператори пропонують два варіанти, які використовують агенти: перенесення туру на більш пізні дати (найраніше – серпень) або заморожування оплачених коштів в гривні. Є ще третій варіант: перебронювання туру по ціні онлайн, яка тягне за собою доплату туру і яка іноді доходить до 100% від раніше заброньованого», – каже Бобирєв.

Він зазначив, що навіть якщо карантин припинять через місяць, то ще кілька місяців ніхто нікуди не полетить, т.я. закриті багато країн, та й туристи бояться куди-небудь їхати.

Нагадаємо, через десять років Вінниця стане центром відпочинкового та ділового туризму.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook