Вінницька область у ТОП-3 регіонів, які найактивніше спустошують свої депозитні рахунки

Депозити місцевих бюджетів (без урахування ліквідованих і проблемних банків) у квітні 2020 року скоротилися на 7,5%, або на 591 млн грн – до 7,567 млрд грн. Про це свідчать дані Державної казначейської служби.

Наголошується, що в березні зниження депозитів було на порядок менше – всього 44 млн грн.

Держказначейство уточнює, що найбільше грошей у квітні зняли зі своїх депозитних рахунків місцевих бюджетів Дніпропетровської – 163 млн грн (23,2% від суми на початок квітня), Львівської – 100,6 млн грн. (39,3%) і Вінницької – 85,6 млн грн. (19,3%) областей.

Найбільші депозити в банках залишалися на початок травня у місцевих бюджетів Донецької – 3,09 млрд грн (у квітні скоротилися на 54,5 млн грн), Харківської – 1,23 млрд грн (1,5 млн грн), Полтавської – 0,61 млрд грн (45 млн грн), Дніпропетровської та Вінницької областей.

За минулий місяць трохи наростили депозитні вклади лише місцеві бюджети Запорізької та Сумської областей – відповідно на 1,5 млн грн і 2,5 млн грн.

Місцеві бюджети Закарпатської, Луганської, Миколаївської, Одеської, Рівненської та Херсонської областей, а також Києва не мають коштів на депозитних рахунках у банках.

Нагадаємо, незважаючи на карантин, вінничанам нагадують про сплату єдиного соціального внеску.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook