Більше 160 мільйнів гривень единого податку перерахували на Вінниччині у січні

Враховуючи карантинні новації, пов’язані з CОVID-19, фізичні особи-підприємці, отримали звільнення від сплати єдиного внеску на два місяці – березень та квітень.

“Утім головне управління ДПС у Вінницькій області звертає увагу таких суб’єктів господарювання, що пільговий режим не передбачено щодо сплати єдиного внеску з заробітної плати найманих працівників. За цих осіб роботодавці зобов’язані сплатити належні суми єдиного внеску своєчасно у повному обсязі”, — інформує сектор комунікацій ГУ ДПС у Вінницькій області.

Отож працедавці, що використовують працю найманих працівників на умовах трудового договору (контракту), договору цивільно-правового характеру або на інших умовах, мають сплатити єдиний внесок не пізніше 20 числа місяця, наступного за звітним.

Нагадаємо, у випадку, коли єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування своєчасно не нараховано або ж не сплачено у строки, встановлені Законом, така сума вважатиметься недоїмкою, яка тягне за собою відповідні фінансові санкції.

Відтак, щоб не допустити цього, ГУ ДПС у Вінницькій області рекомендує роботодавцям перерахувати всі належні до сплати платежі.

Нагадаємо, вінницька область у ТОП-6 регіонів, де видали найбільше мікрокредитів.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook