Вінницька область накопичила 15 мільйонів боргів по зарплаті

За інформацією Головного управління статистики у Вінницькій області сума невиплаченої заробітної плати працівникам підприємств та організацій Вінницької області на 1 грудня 2019 року становила 15,4 млн грн, яка у порівнянні до попереднього місяця (до 1 листопада 2019р.) зменшилась на 12,7% або на 2,2 млн грн.

На економічно активних підприємствах заборгованість склала 3719,4 тис. грн (24,1% від загальної суми заборгованості), на підприємствах-банкрутах – 10743,5 тис. грн (69,7%), на економічно неактивних підприємствах – 949,4 тис. грн (6,2%).

У загальній сумі заборгованості України питома вага Вінницької області становила 0,5%.

Із загальної суми заборгованості 81% невиплаченої заробітної плати припадає на промислові підприємства області. Серед решти підприємств найбільша частка боргу перед працівниками оптової та роздрібної торгівлі; ремонту автотранспортних засобів і мотоциклів (10,5%), будівництва (3,4%) та охорони здоров’я та надання соціальної допомоги (3,3%).

Сума заборгованості з виплати заробітної плати працівникам економічно активних підприємств на 1 грудня 2019 року становила 3,7 млн грн, яка у порівнянні до попереднього місяця (до 1 листопада 2019 року) зменшилась на 35,6% або на 2,1 млн грн.

Своєчасно не розрахувались з працюючими на 8-ми економічно активних підприємствах та організаціях області. Кількість працівників, які своєчасно не отримали заробітну плату, склала 0,5 тис. осіб. Кожному з працівників, кому заробітна плата виплачується із затримкою, у середньому заборговано 8175 грн.

У структурі загальної суми боргу з виплати заробітної плати по Вінницькій області більше двох третин половини (69,7%) припадає на суб’єкти господарювання, щодо яких реалізовуються процедури відновлення платоспроможності боржника або визнання їх банкрутами (підприємства- банкрути). Про наявність заборгованості з виплати заробітної плати повідомили 15 підприємств-банкрутів області, сума їх боргу на 1 грудня 2019 року становила 10,7 млн грн.

На 1 грудня 2019 року відсутня заборгованість перед працівниками з виплати заробітної плати у 20-ти районах області (Барському, Бершадському, Вінницькому, Гайсинському, Іллінецькому, Калинівському, Козятинському, Липовецькому, Літинському, Мурованокуриловецькому, Немирівському, Оратівському, Піщанському, Погребищенському, Тиврівському, Тростянецькому, Хмільницькому, Чернівецькому, Шаргородському, Ямпільському) та у місті Хмільнику.

Нагадаємо, прокуратура змусила підприємство відшкодувати пенсійні борги.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook