В Україні зменшили посіви цукрових буряків, але Вінниччина не втратила лідерство

В Україні цього року посівні площі під цукровими буряками зменшилися на 5% у порівнянні з 2019 роком. Наразі засіяно 209 тисяч гектарів. Про це повідомляє пресслужба Національної асоціації цукровиків України.

“Станом на 13 травня в Україні засіяно 209 тис. га цукрових буряків, що на 5% менше показників минулого року. Окрім зменшення посівних площ, поточний сезон характеризується і менш сприятливими погодними умовами що, в свою чергу, може суттєво вплинути на врожайність”, — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що цього року посівна була значно ускладнена, адже безсніжна зима і відсутність опадів фактично позбавила ґрунт вологи і в результаті маємо пилові бурі та суховії.

“В структурі посівів, як завжди, лідирує Вінницька область — 23% від загальної площі. На другому місці — Полтавська область (12,9%), яка цього року обігнала Хмельницьку — 11,2%. На своїх полях вони мають відповідно 27 тис. га та 23,3 тис. га. Четвертою за посівними площами стала Київщина — 22,5 тис. га (10,8%)”, — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, на Вінниччині майже завершено посів ранніх зернових культур.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook