У Вінницькій області зріс борг по зарплаті

Голова Вінницької облдержадміністрації Владислав Скальський визнав зростання боргів по заробітній платі у регіоні протягом року.

«Варто відмітити, що за останній місяць маємо в області позитивну динаміку, а саме: зменшення боргів перед працівниками на понад 2 млн грн. Якщо ж порівнювати ситуацію на початок року, то заборгованість зросла. Зростання складає більш як 3 млн грн. Тобто, протягом 2019 року заборгованість по зарплаті у Вінницькій області збільшилась, і це є тим фактором, який не може не турбувати»,- підкреслив Владислав Скальський, який є головою обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соцвиплат.

Інформуючи про стан виплати заборгованості із заробітної плати на підприємствах, установах, організаціях області, заступник директора Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації Олександр Мельник зазначив:

«Станом на початок грудня заборгованість по зарплаті становить 15 млн 400 тис грн на 24 підприємствах області: 3,7 млн грн. на восьми економічно активних підприємствах; 10,8 млн на 15 підприємствах – банкрутах; майже 1 млн грн. на підприємстві, яке зупинило господарську діяльність. Найбільша питома вага, а саме – 63% боргу, припадає на підприємства приватної форми власності», – каже він.

Нагадаємо, Вінниччина у ТОП-5 областей із найвищими зарплатами на селі.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook