У Вінниці презентували програму «Доступні кредити 5-7-9%»

25 лютого у Вінниці пройшов регіональний семінар-презентація Державної програми «Доступні кредити 5-7-9%». Учасникам розповіли про особливості програми, правила  інвестиційного кредитування, про вимоги та рекомендації, а також про навчальні програми із бізнес-планування та здійснення підприємницької діяльності.

В уряді обіцяють, що за п’ять років цією програмою зможуть скористатися понад 50 тисяч підприємців мікро-, макро- і середнього бізнесу.

– Один із основних аргументів малого і середнього підприємництва – це потреба ресурсу. Не треба формулювати цінові програми, необхідно дати просте рішення, яке можна використати для розвитку бізнесу, відкриття історії кредитування малого і середнього підприємництва. Для держави це важливий стратегічний напрямок, адже мале і середнє підприємництво значно еластичніші в реагуванні на зміни тих чи інших вимог. Вінниця є досить успішним регіоном, де впроваджується програма, адже саме з нашого міста був перший підприємець, який отримав фінансування, – говорить голова облдержадміністрації Владислав Скальський. – Програма «5-7-9%» є одним із якісних прикладів того, яким чином можна створювати сприятливі умови задля залучення додаткового фінансового ресурсу підприємцями, готовими розвиватися. І які розуміють, яким чином можна зменшувати ставку за кредитом з огляду на кількість робочих місць, яку вони створюють.

За його словами, саме Вінниця тиждень тому була в лідерах по виданих і підтверджених кредитах. А згідно статистики на середину лютого, вінницькі підприємці загалом подали заяв на 155 мільйонів гривень.

– Дуже сподіваюся, що залучені кредити дозволять масштабувати підприємницьку діяльність і збільшити додаткові надходження до місцевого бюджету. І що у майбутньому все більше підприємців зможуть отримувати ці кредити, – зазначив Владислав Скальський. – З огляду на європейську практику, мале підприємництво часто є основним бюджетоутворюючим бізнесом. В нас поки що це не так – об’єм малого підприємництва в районі 20%. Перед нами ще велика робота у даному напрямку.

Нагадаємо, вінничани набрали “доступних кредитів” на 3,8 мільйонів – найбільше в Україні

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook