У центрах зайнятості Вінниччини приймають документи для допомоги малому бізнесу в умовах карантину

З 28 квітня представники малого і середнього бізнесу Вінницької області  можуть подавати документи в центри зайнятосьті  для отримання виплат для покриття зарплатні робітників в період карантину.

 — Звертаємо увагу, що з 28 квітня центри зайнятості області приймають документи для здійснення виплат суб’єктам малого та середнього підприємництва на період карантину для покриття витрат на зарплату робітникам, яким було скорочено робочий час, — повідомляють на сайті ВІнницької обласної державної адміністрації. 

Напередодні, 27 квітня Кабінет Міністрів України виділив Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття 6 млрд грн.

Для реалізації норм Закону України «Про зайнятість населення»  на допомогу по частковому безробіттю виділено 4,723 млрд грн.

Щоб отримати цю допомогу  роботодавець має звернутись до місцевого центру зайнятості протягом 30 календарних днів з дня зупинення роботи та має надати наступні документи:

– заяву у довільній формі

– копію наказу із зазначенням дати початку зупинення (скорочення діяльності);

– відомості про працівників , у яких виникло право на допомогу по частковому безробіттю на період карантину згідно з цією статтею;

– довідку про сплату ЄВ за останні шість місяців, що передують даті зупинення (скорочення) діяльності, виданою ДПС.

Нагадаємо, допомогу по безробіттю оформлятимуть онлайн.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook