Тарифи на газ та опалення для населення на час війни залишаться без змін

Вартість газу та опалення для населення не буде змінюватися, поки триває війна, а різницю між існуючим тарифом і ринковою ціною підприємствам теплокомуненерго відшкодує держава, повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко.

Відповідні механізми покриття різниці у ціноутворенні розглядалися на селекторній нараді. Напрацьовані варіанти компенсації будуть запропоновані на розгляд парламенту.

«Основна мета законопроєкту, який зараз розробляється, – збереження чинних тарифів на газ та тепло для населення як мінімум на час війни», – зазначив заступник керівника ОП.

 Нагадаємо, що 15 грудня 2021 року Уряд схвалив Порядок та умови надання у 2021 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на погашення заборгованості з різниці в тарифах на тепло. Для Вінниці загальний обсяг заборгованості, утвореної після 1 січня 2016 року, на теплову енергію, послуги з централізованого опалення та постачання гарячої води, які надавались КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» – складає 462 млн 656 тисяч грн. Але відповідно до Методики визначення заборгованості з різниці в тарифах, затвердженої Урядом, та з урахуванням висновку Держаудитслужби – наразі йдеться про відшкодування лише 70 млн 154 тис. грн.

Рішенням позачергової сесії міська рада доручила виконавчому комітету звернутися до Кабінету Міністрів України щодо внесення змін до Методики визначення заборгованості з різниці в тарифах, затвердженої урядовою Постановою №977, для врахування повного обсягу заборгованості з різниці в тарифах по комунальному підприємству «Вінницяміськтеплоенерго» та передбачення відповідних коштів у Державному бюджеті України на 2022 рік з урахуванням відшкодованих коштів у 2021 році.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook