Тепер кожен може порахувати, куди йдуть його податки

За інформацією управління по роботі з податковим боргом ГУ ДПС у Вінницькій області за підсумками дев’яти місяців поточного року податковий борг до Зведеного бюджету по області скоротився на 32,7 млн грн, або на 3,3%. Відтак на 1 жовтня, його сума, з урахуванням боргу банкрутів, складає 958,7 млн грн.

“Найбільші суми скорочення податкового боргу відбулися з податку на прибуток – на  54,2 млн грн, податку на додану вартість – на 26,6 млн грн та податку на доходи фізичних осіб – на 18,8 млн грн. Разом із тим, є приріст податкового боргу з плати за землю – на 41,1 млн грн, акцизного податку – на 0,6 млн грн та  інших податках – на  25,2 млн грн”, – інформує сектор пресслужби ГУ ДПС у Вінницькій області.

У підрозділі додають, що упродовж січня-вересня 2020 року, за рахунок вжитих заходів до підприємств-боржників, забезпечили надходження до зведеного бюджету в сумі 69,9 млн грн. Найбільші надходження в розрізі основних видів податків зафіксовано з податку на додану вартість – 37,5 млн грн, плати за землю – 8,7  млн грн, податку на прибуток – 6,1 млн грн, податку на доходи фізичних осіб – 2,9 млн грн.

Зокрема, за рахунок реалізації майна боржників (рухомого і нерухомого, цілісних майнових комплексів, майна банкрутів) протягом січня-вересня 2019 р. до бюджетів усіх рівнів спрямовано 3,7 млн грн. Разом із тим, на виконання рішень суду, в рахунок погашення податкового боргу, стягнули коштів із банківських рахунків 7,6 млн грн, за виконавчими документами, через органи ДВС – 0,4 млн грн. 

Нагадаємо, податків на 1,4 мільйона грн заборгувало державі одне із товариств на Вінниччині.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook