Накопичення боргів за комуналку загрожує арештом майна та блокуванням  карток

Коли споживач не сплачує накопичений борг та поточні нарахування – такі справи вирішуються в судовому порядку. Тоді до суми заборгованості додаються й інші витрати, які боржник зобов’язаний буде також оплатити, наприклад, судовий та виконавчий збори.

    КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» повідомляє, якщо справа дійшла до виконавчої служби і вже закінчено строк, коли боржник має сплатити борг самостійно, є велика ймовірність що на майно та банківські рахунки неплатника буде накладено арешт, а розрахункові картки буде заблоковано.

    Законом України «Про виконавче провадження» передбачено винесення постанови про арешт майна боржника, який може бути накладено в національній та/або в іноземній валюті і поширюється на всі поточні рахунки боржника, у тому числі й на ті, що будуть відкриті після винесення державним виконавцем даної постанови про арешт майна.

     Відповідно до наказу Міністерства юстиції від 23.03.2021р.

№ 1061/5, яким внесено зміни до наказу від 16.04.2019р. № 1203/5 «Про затвердження Порядку автоматизованого арешту коштів боржників на рахунках у банках», постанови про арешт/зняття арешту з коштів на рахунках боржників, державні та приватні виконавці мають змогу направляти до банків через Автоматизовану систему виконавчого провадження (АСВП) без обмежень за категоріями стягнення.

    Взаємодія між виконавцями та банками відбувається в електронному вигляді, а не тільки поштовим зв’язком, процедура комунікації стала спрощеною.

     Відтепер банки повідомлятимуть в електронному режимі не лише факт наявності банківських рахунків у боржника, а й номери та суми залишків. Тобто з’явилась змога накладати арешт винятково на один рахунок боржника в одному банку, а не на всі його рахунки в різних банківських установах. Тож коштами не арештованих рахунків власник зможе розпоряджатися вільно. І про автоматичне списання всіх коштів не йдеться.

     Наголошуємо, що теплопостачальне підприємство  звертається до суду вимушено, адже так само як споживачі, повинні вчасно розраховуватися за послуги з постачання теплової енергії та з постачання гарячої води, КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» повинно вчасно розраховуватися за ресурси, які використовує для надання послуг споживачам.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook