На Вінниччині втілюватимуть проєкт фінансування закладів профтехосвіти

Під головуванням заступника Міністра освіти та науки України Петра Коржевського 8 травня в онлайн-режимі пройшла нарада з керівниками галузі освіти Вінницької, Одеської та Сумської областей щодо реалізації пілотного проєкту фінансування професійної (професійно-технічної) освіти з обласних бюджетів.

“Урядовець доручив розробити в пілотних регіонах алгоритм комунікації департаментів освіти і науки з містами обласного значення щодо передачі частини коштів на такі заклади”, — інформує Вінницька обласна державна адміністрація.

Заступник голови облдержадміністрації Ігор Івасюк зауважив:

«Вінниччина є локомотивом даного процесу в державі і готова до реалізації даного проєкту, оскільки обласна казна зарезервувала необхідні кошти і налагодила діалог з міською владою».

Учасники наради обговорили проблемні питання, що виникають в процесі передачі фінансування професійних (професійно-технічних) закладів з міського бюджету на обласний рівень, оскільки вже з 1 вересня ця Постанова КМУ вступає в дію і передбачає видатки на оплату послуг з підготовки професійних кадрів на умовах регіонального замовлення.

Нагадаємо, на Вінниччині реалізують інвестиційний проєкт компанії “Дакса Бунге Україна”.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook