На Вінниччині судитимуть порушників, яким не вдалась афера з землею на 15 млн грн

Калинівською місцевої прокуратурою Вінницької області встановлено факт прийняття сесією однієї із сільських рад Хмільницького району рішень в умовах реального конфлікту інтересів – депутат сільської ради проголосував за рішення, яке стосувалось товариства, де він працює на посаді заступника генерального директора.

“Вказаними рішеннями надано дозвіл на виготовлення, а згодом і затверджено технічну документацію на дві земельні ділянки”, — інформує пресслужба прокуратури Вінницької області.

У подальшому, між сільською радою та товариством з обмеженою відповідальністю, укладено договір оренди земельних ділянок загальною площею 25,5 га.

Факт наявного конфлікту інтересів підтверджено судом. Винну особу притягнуто до адміністративної відповідальності за ч.1 та ч.2 ст.172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

У зв’язку з чим, Калинівською місцевою прокуратурою до Господарського суду Вінницької області скеровано позов в інтересах держави до однієї із сільських рад Хмільницького району та суб’єкта господарювання про визнання незаконними, скасування двох рішень органу місцевого самоврядування та повернення державі двох земельних ділянок загальною площею 25,5 га та вартістю 7,2 млн грн, який наразі перебуває на розгляді.

Нагадаємо, на Вінниччині у комунальну власність відійде 8 га земель.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook