На Вінниччині посіяли близько 40% ярих зернових і зернобобових ранньої групи

На Вінниччині, станом на 24 березня, аграрії області посіяли близько 40% ярих зернових і зернобобових ранньої групи.

Про це повідомив директор департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Вінницької облдержадміністрації Микола Ткачук.

«Практично всі райони вже почали посів ярих зернових і зернобобових культур ранньої групи. Із запланованих культур сільгоспвиробники наразі сіють ярі ячмінь, пшеницю, горох та овес. Близько 40% від прогнозованих площ вже посіяно. За темпами посівної цьогорічна кампанія випереджує минулорічні строки у середньому на 10 днів», – повідомив Ткачук.

За його словами, відповідно до структури посівних площ, у поточному році на Вінниччині планується посіяти 97 тис. га ярого ячменю,близько 10 тис. га ярої пшениці, гороху – понад 8, 5 тис. га.

“Забезпеченість сільгосппідприємств області кондиційним насінням ярих зернових і зернобобових ранньої групи, враховуючи страховий фонд, – стовідсоткова, насіння кукурудзи і сої господарства продовжують заготовляти”, — інформує Вінницька обласна державна адміністрація.

За прогнозом Миколи Ткачука, з наступного тижня в області розпочнеться масовий посів технічних культур, зокрема, цукрових буряків, – погодні умови це дозволяють.

Нагадаємо, на Вінниччині розроблений проєкт, аби працювали спеціалізовані насіннєві магазини.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook