На Вінниччині 92% озимини у доброму стані та сільгосптехніка забеспечена пальним

«Наразі 92% посівів перебувають у доброму і задовільному стані. Лише у межах 5-7% – це посіви слабкі і зріджені. Утім, за сприятливих погодних умов у даному вегетаційному періоді вони мають усі шанси «активізуватися». Тим більше, що аграрії вже здійснили перше підживлення озимини».

Про це повідомив директор департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Вінницької облдержадміністрації Микола Ткачук.

За його словами, тимчасове зниження температур з відчутними мінусовими показниками на озимину особливого впливу вже не справляють.

«Рослини, звісно, відчувають певний стрес і їхній ріст дещо пригнічується, але в цілому відчутного негативного впливу на стан посіві не буде. Але такі погодні умови витягують з поверхневого шару грунту продуктивну вологу, – оце погано. Тому аграрії намагатимуться у максимально стислі терміни виконати відповідну роботу», – зазначив посадовець.

“Сільськогосподарські підприємства Вінниччини пально-мастильними матеріалами і технікою на посівну кампанію та комплекс весняно-польових робіт забезпечені”, — інформує Вінницька обласна державна адміністрація.

«Матеріально-технічними засобами та пальним аграрії забезпечені. У комплексі весняно-польових робіт планується задіяти близько 8 тис. тракторів та понад 4 тис. сівалок точного висіву, з них 2,5 тис. – це сівалки на посів ярих зернових та зернобобових культур ранньої групи», – повідомив Ткачук.

За його словами, потреба сільськогосподарських підприємств у паливно-мастильних матеріалах на весняно-польові роботи становить близько 23 тис. тонн світлих нафтопродуктів(дизельне паливо) і майже 8 тис. тонн бензину. Загалом, усі підприємства ними забезпечені.

«Нам потрібно на весь комплекс весняно-польових робіт 23 тис. тонн насіння, на ярі зернові і зернобобові ранньої групи – у межах 16 тис. тонн», – уточнив посадовець.

Нагадаємо, вінницькі господарники збільшили коров’яче поголів’я.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook