Молдові загрожує дефіцит електроенергії

29 листопада у Молдові очікується дефіцит електроенергії на рівні близько 74% на тлі зростання вартості електрики на європейському енергоринку.

Про це заявив віцепрем’єр-міністр Молдови Андрій Спину, повідомляє NewsMaker.

“Сьогодні (28 листопада — ред.) стався незрозумілий феномен. На європейських ринках, зокрема в Румунії, істотно зросли ціни на електроенергію. Майже на 30-40%. Компанія Energocom намагалася купити електроенергію за нижчою ціною, але не змогла закупити електроенергію на весь день”, – повідомив Спину.

За його словами, з огляду на це держпідприємство Moldelectrica запросило аварійну електроенергію в румунського оператора Transelectrica. Однак вартість такої електроенергії висока, у зв’язку з чим Спину закликав громадян продовжувати економити електроенергію.

“Чим більше ми економимо, тим менше аварійної енергії отримаємо завтра з Румунії. Завтра ми дізнаємось ціну. Досі це було 200-300 євро за мегават-годину, в залежності від того, коли укладали контракт”, — сказав міністр.

Раніше держпідприємство Moldelectrica попередило, що 29 листопада, в Молдові очікується дефіцит електроенергії в розмірі близько 74%.

“Очікуваний дефіцит покриють за рахунок аварійного контракту на постачання електроенергії. Підтвердження про доступність вже одержано від компанії сусідньої держави”, — зазначили у компанії.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook