Курс «підприємництва» запрошують пройти військових у Вінниці

У Вінниці розпочався набір слухачів на безкоштовні курси з перепідготовки та соціальної адаптації «Підприємництво та інформаційні технології в бізнесі» від проєкту «Україна-Норвегія».

“Навчання починається 17 березня і триватиме три місяці на базі Вінницького національного технічного університету. Стати слухачами можуть учасники бойових дій, військовослужбовці силових структур, звільнені в запас, або такі, які плануються до звільнення, а також члени їхніх родин”, – повідомляє інформаційне агентство Міністерства оборони України.

– Проєкт був започаткований за ініціативи Міністерства закордонних справ Норвегії та Університету NORD за участю українських партнерів у 2003 році й передбачав професійну перепідготовку звільнених військовослужбовців та членів їхніх родин. Із 2015 року розпочався новий етап розвитку, пріоритетом якого стала психологічна та соціальна адаптація учасників бойових дій, – розповів кореспонденту Юрій Бурєнніков, директор Центру «Україна-Норвегія», викладач з менеджменту та маркетингу ВНТУ.

За цей час вже випустили вісім груп, усього 268 осіб. Проєкт має показати ветеранам, що відкрити власний бізнес – це реально, і непотрібно боятись робити перші кроки. Тут навчають працювати з мінімальними інвестиціями.

Одна третина навчального часу передбачає викладання лекційного матеріалу з таких дисциплін, як організація підприємницької діяльності, бізнес-планування, менеджмент та маркетинг, інтернет-технології в бізнесі, ораторське мистецтво. 2/3 – це практичні заняття. Працюють у проєкті й два психологи: один надає індивідуальні консультації, інший розповідає в групі про основи психології.

Окрім цього, шість годин на тиждень слухачі курсів вивчають англійську мову. Для тих, хто не має змоги відвідати всі заняття, викладачі створили сторінку в Інтернеті, де викладають завдання. Можливий і такий варіант, коли викладач онлайн пояснює пропущену тему. Також на заняття запрошують керівників компаній, які мають можливість запропонувати роботу або розповідають про реалії підприємницької діяльності.

Після завершення навчання випускники отримують свідоцтво про професійну перепідготовку та спільний сертифікат Університету NORD й українського вишу.

Зареєструватися на курси можна за тел.: (097) 531-43-68, (067) 743-19-87.

Нагадаємо, скільки у середньому за годину заробляє житель Вінниці.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook