Купити частку в кіпрійського агрохолдингу, дозволив акціонеру Nemiroff, АМКУ

АМКУ дозволив акціонеру Nemiroff купити частку в кіпрійського агрохолдингу. Про це повідомляє nv.ua.

Rostok Agroinvest керує корпоративними правами суб’єктів господарювання, що входять до складу агропромислової групи «Росток-Холдинг», а кінцевим бенефіціаром Samoran Investments є громадянин України Яків Грибов, який також є акціонером Nemiroff Vodka Ltd. (Британські Віргінські острови).

“АМКУ дозволив фізичній особі — громадянину України придбання опосередковано через компанію GA Investments Limited (Беліз) акцій Rostok Agroinvest Limited, що забезпечує досягнення 49,9% голосів у вищому органі управління компанії”, — інформує видання nv.ua.Rostok.

Крім того, надано дозвіл ТОВ «Молочний світ-холдинг» (Чернігівська область) на придбання часток у статутних капіталах 6 компаній, що забезпечує перевищення 50% голосів у їх вищих органах управління.

Уповноваженою особою-керівником «Молочний світ-холдинг» є дочка одного з акціонерів «Росток-Холдингу» Віктора Кияновського — Вікторія Ясенівка.Зазначимо, що у всіх купованих компаній — ТОВ «Крупічпільское», агрофірма «Надія», приватно-орендне сільськогосподарське підприємство «Хлібороб», ПОСП «Ічнянське», ТОВ «Берегиня», ТОВ «Комбікормник» (всі — Чернігівська область) — кінцевим бенефіціаром є Віктор Кияновський.

Варто додати, що у жовтні 2019 року АМКУ дозволив компанії Samoran Investments придбати перші 25% компанії Rostok Agroinvest. На момент концентрації кінцевим бенефіціарним власником групи була фізична особа — громадянин України Віктор Купавцев.Підкреслимо, що Грибов і Белла Фінкельштейн на даний момент є кінцевими бенефіціарами «ЛВН Лімітед» (Вінниця), засновником якого є компанія «Немірофф інтеллектьюал проперти істеблішмент» (Ліхтенштейн).

У січні 2019 року Національні агентство з виявлення, розшуку та управління корупційними активами (АРМА) заявило про законність арешту майна агропромислової групи «Росток-Холдинг» і передачі його в управління сільськогосподарському холдингу I&U Group.

Слід додати, що «Росток-Холдинг» спеціалізується на вирощуванні і реалізації зернових культур, а також виробництві і продажу молока, до групи входять 5 тваринницьких ферм, 3 елеваторні комплекси та ряд торгових компаній.Нагадаємо, Антимонопольний комітет України закрив справу щодо ознак зловживання на ринку переробки цукрових буряків Gals Agro Group.

Нагадаємо, верховну Раду просять перевести на прямі міжбюджетні відносини ряд ОТГ Вінниччини.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook