Вінницькі ділянки залізниці - найзавантаженіші в Україні

Залізничній лінії Київ – Вінниця – Хмельницький – Тернопіль – Львів необхідна масштабна модернізація. Це дозволить скоротити тривалість поїздки до п’яти годин. Такі міркування оприлюднив у своїй авторській колонці на “Інтерфакс-Україна” екс-заступник міністра інфраструктури, експерт в транспортній сфері Олександр Кава.

“Державні інвестиції в інфраструктуру для підвищення швидкості необхідні в маршрут Київ – Полтава – Харків для скорочення тривалості поїздки до 4 годин. Модернізація та електрифікація лінії Красноград – Дніпро дозволить запустити швидкісні “Інтерсіті+” на маршруті Київ – Полтава – Дніпро з тривалістю поїздки менше 5 годин. Необхідна масштабна модернізація лінії Київ – Вінниця – Хмельницький – Тернопіль – Львів з метою скорочення тривалості поїздки до 5 годин. Також є хороший потенціал по запуску нових “Інтерсіті+” після завершення електрифікації на маршрутах Київ – Миколаїв (тривалість поїздки 5 годин) та Київ – Івано-Франківськ (тривалість поїздки 6 годин)”, – пише експерт.

На його думку, реалізація таких проектів не лише підвищить інвестиційну привабливість наших регіонів та запропонує громадянам новий рівень комфорту в поїздках країною, але й істотно зблизить різні частини нашої єдиної країни.

Нагадаємо, Укрзалізниця відновлює залізничне сполучення Вінниці зі Львовом.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook