Дуда заявив, що в Німеччині хочуть і надалі вести бізнес з Росією

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що частина німецького бізнесу й надалі хоче вести бізнес з Росією, користуючись дешевими енергоресурсами.

“Цій частині німецької економіки байдуже, що відбувається з Україною, що відбувається з Польщею. Кажуть: ми хочемо робити бізнес, заробляти гроші. Ми можемо вести бізнес з Росією, ми хочемо продавати свою продукцію, ми хочемо купувати дешевий газ і імпортувати нафту”, — розповів в інтерв’ю німецькому виданню Bild Анджей Дуда.

Він додав, що Польща закликає Європу і весь світ припинити вести бізнес з Росією.

“Можливо, німецька економіка не вірить, що російська армія змогла б знову відсвяткувати велику перемогу в Берліні та окупувати частину Німеччини. Ми в Польщі знаємо, що це можливо”, — наголосив польський лідер.

Дуда також зауважив, що навіть після окупації Криму та агресії з боку Росії у 2014 році Берлін продовжував активно вести бізнес з Москвою, а відтак “у військовому плані підтримувати Росію і режим Путіна”.

На думку президента Польщі, всі розмови інших європейських лідерів з президентом РФ є “марними”, і наголосив, що з “Гітлером під час Другої світової війни ніхто так не розмовляв, і не йшлося про те, що йому потрібно зберегти обличчя”.

“Я вражений усіма тими переговорами, які зараз ведуться з Путіним. Канцлер Шольц, президент Еммануель Макрон. Ці розмови марні. Що вони роблять? Вони лише легітимізують особу, відповідальну за злочини російської армії в Україні. Він відповідає за це. Він ухвалив рішення направити туди війська. Йому підпорядковуються командири. Володимир Путін. Хтось так розмовляв з Адольфом Гітлером під час Другої світової війни? Хтось сказав, що Адольфу Гітлеру потрібно зберегти обличчя? Що ми повинні діяти так, щоб не було принизливо для Адольфа Гітлера? Я не чув таких голосів”, — зазначив Дуда.

Він також наголосив, що не потрібно боятися шантажу з боку російського уряду, оскільки це може привести “до катастрофи”.

“Не варто боятися погроз з боку Росії, адже вони намагатимуться всіма способами нам загрожувати. Я знаю, як вони працюють. Якщо ви трішки відчините двері, вони ставлять ногу між ними і беруть все більше і більше”, — підсумував Дуда.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook