Дефіцит в енергосистемі відсутній, на лініях оператора були аварії

Станом на 27 червня дефіцит в енергосистемі відсутній, повідомили у Міненерго. Напередодні сталися аварії на лініях оператора системи електропередачі.

“Учора (26 червня — ред.) сталася аварійна ситуація на лінії 330 кВ оператора системи електропередачі в Рівненській області. Також короткостроково вимикалася лінія 220 кВ міждержавного з’єднання з Угорщиною. Розрахункове місце пошкодження – 37 км від підстанції Мукачево, на ділянці енергосистеми Угорщини”, — йдеться у повідомленні.

За даними Міненерго, електроенергії, яку виробляють українські електростанції, повністю вистачає для покриття потреб споживачів. Дефіциту немає. Атомна генерація виробляє майже 46% усієї електроенергії, теплова — понад 32%, відновлювальна енергетика — понад 11%, гідрогенерація — понад 10%.

У прифронтових та прикордонних з рф областях через обстріли знеструмлювалася частина споживачів у Донецькій, Харківській, Херсонській областях. Внаслідок попередніх обстрілів залишається без світла частина абонентів в Чернігівській, Сумській, Запорізькій областях.

Ремонтні бригади працюють там, де це дозволяє безпекова ситуація. За добу заживили понад 26 тисяч споживачів. Більшість із них — це абоненти в Донецькій та Запорізькій областях. У Херсонській області світло повернули майже 100 споживачам, яких було знеструмлено з початку деокупації.

Через негоду в Сумській області знеструмлено 22 населених пункти, в Донецькій – 37 населених пунктів. Також внаслідок технологічних порушень без світла залишається частина споживачів в Чернігівській області.

Триває фіксація та ліквідація наслідків повені, яка виникла через підрив греблі Каховської ГЕС. У Херсоні без світла залишаються 13,5 тис. споживачів. У деокупованій частині області заживлено останніх 35 споживачів, яких було знеструмлено через підтоплення. Енергетики працюють над відновленням електропостачання.

На ЗАЕС рівень води у ставку-охолоджувачі становить 16,58 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції, зазначили енергетики.

Комерційний імпорт електроенергії за минулу добу склав 989 МВт*год. Експорт відсутній.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook