28 квітня – Всесвітній день охорони праці

Міжнародна організація праці оголосила 28 квітня Всесвітнім днем охорони праці для того, щоб привернути увагу світової громадськості до масштабів проблеми, а також до того, яким чином створення та просування культури охорони праці може сприяти зниженню щорічної смертності на робочому місці.

– Під час здійснення моніторингових візитів працівниками регіонального представництва Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у центральних областях виявляються непоодинокі випадки порушень законодавства про охорону праці – відсутність протипожежних систем, не огороджені території, трансформаторні будки, розриті канави, відкриті каналізаційні колодязі, які становлять потенційну загрозу життю та здоров’ю працівників та підопічних закладів. В установах виконання покарань подекуди не дотримується право на охорону праці засуджених, які працюють на виробництві – відсутні засоби захисту (окуляри, маски, рукавиці, спецодяг), – зазначає Володимир Буран, регіональний представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Вінницькій області.

За оцінками Міжнародної організації праці, щорічно відбувається понад 270 мільйонів нещасних випадків на виробництві, які ведуть до відсутності на робочому місці протягом більше 3 днів, і від близько 160 мільйонів випадків хвороб без смертельного результату. Кожен день у світі вмирають в результаті нещасних випадків і захворюваності на виробництві близько 5000 людей, у рік – від 2 до 2,3 мільйона людей.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook