Понад 15,3 тисячі сертифікатів EUR.1 видала Вінницька митниця

З моменту підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом Вінницька митниця ДФС експортерам регіону видала 15348 сертифікатів EUR.1 на товари, що вивозяться до Євросоюзу.

За словами начальника Вінницької митниці, цьогоріч українські виробники набагато активніше почали виходити на європейський ринок. Тільки з початку 2019 року митницею було видано 4513 сертифікатів EUR.1. Ця цифра перевищила минулорічний показник на 1429 сертифікатів. Тож зростання експортних операцій вінницьких підприємств є очевидним.

За словами посадовця, найбільше сертифікатів оформлялось до Польщі, Німеччини, Австрії, Румунії та Нідерландів. Серед інших країн-партнерів: Литва, Італія, Чеська Республіка, Швеція, Франція.

“Вінницькі виробники найбільше експортують заморожені тушки та частини курчати, соєву та соняшникову олії, жир тваринного походження, яблука свіжі та яблучний сік, макуху, швейні вироби. Статус уповноваженого (схваленого) експортера присвоєно 14 суб’єктам ЗЕД області”, – інформує відділ комунікацій ГУ ДФС у Вінницькій області за матеріалами Вінницької митниці.

Нагадаємо, сертифікат видається експортерам при ввезенні на митну територію країн ЄС, ЄАВТ та Чорногорії для підтвердження українського походження товарів при застосуванні преференційних ставок ввізного мита. Такий документ митниця видає безкоштовно у терміни, що не перевищують вісім робочих годин. Отримати консультацію щодо видачі сертифікатів форми EUR.1 у Вінницькій митниці, зацікавлені особи можуть за телефоном (0432) 66-96-32.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook