2023 здивує новими блокбастерами

Головні блокбастери 2023 року – фільми від великих студій, які вже мають визначені дати прем’єр цього року. Ми вказуємо дійсні дати релізів в Україні, визначені українськими дистриб’юторами станом на січень.

«Людина-Мураха та Оса: Квантоманія»

ANT-MAN AND THE WASP: QUANTUMANIA

ЩО ЦЕ: Хто б міг подумати, що «Людина-Мураха» стане трилогією? Після приєднання до команди «Месників» герой Пола Радда продовжує досліджувати Квантовий вимір цього разу з усією родиною й новим антагоністом всесвіту Marvel Studios Кангом.

ЧОМУ ЧЕКАЄМО: Власне, Канг у виконанні Джонатана Мейджорса – одна з головних інтриг нового «Людини-Мурахи». Після появи в серіалі «Локі» зрозуміло, що він буде новим Таносом кінематографічного всесвіту Marvel. Тобто не він, а всі його можливі версії. Не хвилюйтеся, пояснять це все у «Квантоманії».

ПРЕМ’ЄРА В УКРАЇНІ: 16 лютого

РЕЖИСЕР: Пейтон Рід («Завжди кажи «Так»)

У РОЛЯХ: Пол Радд («Мисливці на привидів: З того світу»), Еванджелін Ліллі («Гоббіт»), Майкл Дуґлас («Гра»), Мішель Файффер («Бетмен повертається»).

«Крід ІІІ: Спадок Роккі Бальбоа»

CREED III

ЩО ЦЕ: Ще одне закінчення трилогії про боксера, якого тренував Роккі Бальбоа. Виконавець головної ролі спінофу «Роккі» Майкл Б. Джордан бере все у свої руки, дебютуючи з фільмом як режисер.

ЧОМУ ЧЕКАЄМО: «Крід» – рідкісний приклад вдалого спінофу чи «м’якого перезапуску» відомого франчайзу. Попри те, що про це думає Сильвестр Сталлоне.

ПРЕМ’ЄРА В УКРАЇНІ: 2 березня

РЕЖИСЕР: Майкл Б. Джордан

У РОЛЯХ: Майкл Б. Джордан («Чорна пантера»), Тесса Томпсон («Тор: Рагнарок»), Джонатан Мейджорс («Локі»)

«65»

65

ЩО ЦЕ: Військовий пілот Міллз потрапляє на загадкову планету з динозаврами. Урешті виявляється, що подорожує він не в космосі, а в часі: насправді це Земля 65 мільйонів років тому. Так, тому сценаристи «Тихого місця» назвали цей фільм «65».

ЧОМУ ЧЕКАЄМО: Головне обличчя сучасного незалежного кіно США Адам Драйвер ще раз виходить на територію блокбастерів після ролі Кайло Рена в трилогії «Зоряних війн».


ПРЕМ’ЄРА В УКРАЇНІ: 9 березня

РЕЖИСЕР: Скотт Бек, Браян Вудс («Тихе місце»)

У РОЛЯХ: Адам Драйвер («Зоряні війни: Останні джедаї»)

«Шазам! Лють богів»

SHAZAM! FURY OF THE GODS

ЩО ЦЕ: Хлопчик перетворюється на могутнього супергероя, коли каже чарівне слово «Шазам!» У сиквелі команда юних супергероїв зустріне гідний спротив у вигляді богинь Хелен Міррен і Люсі Лію.

ЧОМУ ЧЕКАЄМО: Перший «Шазам!» був навіть кращим сімейним фільмом, ніж супергеройським. Більше цього хочеться й від сиквела.


ПРЕМ’ЄРА В УКРАЇНІ: 9 березня

РЕЖИСЕР: Девід Ф. Сендберг («Анабель 2: Створення»)

У РОЛЯХ: Закарі Лівай («Дивовижна місіс Мейзел»), Джек Ділан Грейзер («Воно»), Хелен Міррен («Королева»)

«Підземелля і дракони: Честь злодіїв»

DUNGEONS & DRAGONS: HONOR AMONG THIEVES

ЩО ЦЕ: Є дуже багато способів погано екранізувати гру Dungeons & Dragons, але є й хороший. Наприклад, передавши саме відчуття рольової гри з друзями, де важлива передусім уява. А ще можна взяти на головні ролі Кріса Пайна й Мішель Родрігес, які знають, що таке успішні франчайзи.

ЧОМУ ЧЕКАЄМО: Не хочеться накаркати, але за трейлером здається, що ця адаптація знає, у чому головна перевага D&D.


ПРЕМ’ЄРА В УКРАЇНІ: 30 березня

РЕЖИСЕРИ: Джон Френсіс Делі, Джонатан Голдстейн

У РОЛЯХ: Кріс Пайн («Диво-Жінка»), Мішель Родріґес («Форсаж»), Г’ю Ґрант («Щоденник Бріджит Джонс»), Реге-Жан Пейдж («Бріджертони»)

«Брати Супер Маріо в кіно»

THE SUPER MARIO BROS. MOVIE

ЩО ЦЕ: Так, це ще одна спроба екранізувати найбільш популярну відеогру в історії. Виклик ще той, враховуючи, що перший фільм за Super Mario із Бобом Хоскінсом очолює всі можливі топи найгірших адаптацій ігор.

ЧОМУ ЧЕКАЄМО: Утім, цього разу Маріо довірили студії Illumination, яка вже зробила мільярдною франшизою «Нікчемний я», а до розроблення залучили компанію Nintendo, що створила Super Mario.


ПРЕМ’ЄРА В УКРАЇНІ: 6 квітня

РЕЖИСЕРИ: Аарон Горват, Майкл Джеленік

«Вартові галактики 3»

GUARDIANS OF THE GALAXY VOL. 3

ЩО ЦЕ: Ще один фінал трилогії й фінал команди космічних супергероїв «Вартових галактики», принаймні у цій ітерації й від режисера Джеймса Ґанна. Ґанн, який за останні десять років встиг пройти шлях від постановника дешевих горорів до нового очільника кінематографічного всесвіту DC, цим фільмом прощається з Marvel. Фіналом треті «Вартові» стануть і для Єнота Ракети, із яким Ґанн себе найбільше асоціював.

ЧОМУ ЧЕКАЄМО: Щоб перевірити, як найкумедніший фільм Marvel буде вичавлювати з нас сльози.


ПРЕМ’ЄРА В УКРАЇНІ: 4 травня

РЕЖИСЕР: Джеймс Ґанн («Загін самогубців: Місія навиліт»)

У РОЛЯХ: Кріс Пратт («Світ Юрського періоду»), Зої Салданья («Аватар»), Дейв Баутіста («Скляна цибуля»), Вілл Поултер («Ми – Міллери»)

«Русалонька»

THE LITTLE MERMAID

ЩО ЦЕ: Disney продовжує діставати з каталогу класичні мультфільми, цього разу черга за «Русалонькою».

ЧОМУ ЧЕКАЄМО: Хоча б для того, як від кастингу нової «Русалоньки» порве всіх расистів.


ПРЕМ’ЄРА В УКРАЇНІ: 25 травня

РЕЖИСЕР: Роб Маршалл («Мері Поппінс повертається»)

У РОЛЯХ: Холлі Бейлі, Хав’єр Бардем («Вікі, Крістіна, Барселона»), Мелісса Маккарті («Подружки нареченої»)

«Людина-павук: Крізь всесвіт»

SPIDER-MAN: ACROSS THE SPIDER-VERSE PART 1

ЩО ЦЕ: Продовження мультфільму «Людина-павук: Навколо всесвіту», який уперше показав мейнстримній аудиторії, що Павуком може бути не лише Пітер Паркер. Розділять його на дві частини, які вийдуть у 2023 і 2024 роках.

ЧОМУ ЧЕКАЄМО: «Навколо всесвіту» відкрив новий вимір в історії Павука – і через новий погляд на комікс, і через абсолютно новий підхід до анімації. «Крізь всесвіт» хоче підняти планку ще вище.


ПРЕМ’ЄРА В УКРАЇНІ: 1 червня

РЕЖИСЕРИ: Хоакім Дос Сантос («Аватар: Легенда про Кору»), Кемп Паверс («Душа»), Джастін Томпсон («Людина-павук: Навколо всесвіту»)

«Трансформери: Час Звіроботів»

TRANSFORMERS: RISE OF THE BEASTS

ЩО ЦЕ: Так, це ще один фільм про автоботів і десептиконів. Цього разу формулу урізноманітнюють, додаючи трансформерів, схожих на тварин. Наприклад, величезного робота, схожого на Кінг-Конга.

ЧОМУ ЧЕКАЄМО: Не знаємо, як вас, а нас тішить, що нових трансформерів звуть «Максимали», «Предакони» й «Терракони».


ПРЕМ’ЄРА В УКРАЇНІ: 8 червня

РЕЖИСЕР: Стівен Кейпл-молодший («Крід II: Спадок Роккі Бальбоа»)

У РОЛЯХ: Рон Перлман («Хеллбой»), Ентоні Рамос («На висотах Нью-Йорка»)

«Стихії»

ELEMENTAL

ЩО ЦЕ: Новий мультфільм Pixar про місто стихій, у якому живуть персонажі вогню, води, землі й повітря.

ЧОМУ ЧЕКАЄМО: Здається, це найближче, що було в Pixar до «Думками навиворіт».


ПРЕМ’ЄРА В УКРАЇНІ: 15 червня

РЕЖИСЕР: Пітер Сон («Хороший динозавр)

«Флеш»

THE FLASH

ЩО ЦЕ: Перший сольний фільм про надшвидкого супергероя Флеша мав стати для всесвіту коміксів DC приблизно тим, чим для Marvel став «Людина-павук: Нема шляху додому». Використовуючи основу з канонічного комікса «Флешпоінт», новий «Флеш» має вийти в паралельні всесвіти й повернути відразу кілька версій Бетмена, насамперед Майкла Кітона й Бена Аффлека. Утім, проєкт перетворився на довгобуд, а за цей час його зірка Езра Міллер вляпався у всі можливі скандали: від стосунків із неповнолітніми до війни з Ку-клукс-кланом.

ЧОМУ ЧЕКАЄМО: DC продовжують спроби реанімувати кінематографічний усесвіт після «Ліги справедливості», довіривши це завдання Джеймсу Ґанну. «Флеш» зараз здається першим великим стрес-тестом для його нового бачення DC, який уже не можна не випустити.


ПРЕМ’ЄРА В УКРАЇНІ: 15 червня

РЕЖИСЕР: Енді Мускіетті («Воно»)

У РОЛЯХ: Езра Міллер («Фантастичні звірі»), Майкл Кітон («Бетмен»), Бен Аффлек («Ліга справедливості»)

«Індіана Джонс і Реліквія долі»

INDIANA JONES AND THE DIAL OF DESTINY

ЩО ЦЕ: Гаррісон Форд продовжує прощальний тур своїми головними ролями: після Хана Соло він повертається до Індіани Джонса. Авантюрний професор із батогом знову протистоятиме нацистам і шукатиме загадкові артефакти, а компанію йому складе зірка «Флібег» Фібі Воллер-Брідж.

ЧОМУ ЧЕКАЄМО: За новий фільм не відповідає Стівен Спілберг, але, може, це й на краще. Замінив його Джеймс Менголд, який зробив не лише «Логана», а й «Форд проти Феррарі» («Аутсайдери») і «Переступити межу».


ПРЕМ’ЄРА В УКРАЇНІ: 29 червня

РЕЖИСЕР: Джеймс Менголд («Форд проти Феррарі»)

У РОЛЯХ: Гаррісон Форд («Зоряні війни: Нова надія»), Фібі Воллер-Брідж («Флібег»), Мадс Міккельсен («Ганнібал»), Антоніо Бандерас («Маска Зорро»)

«Місія неможлива: Розплата»

MISSION IMPOSSIBLE 7

ЩО ЦЕ: «Місія неможлива» якимось дивним способом зберігає актуальність і на сьомій частині й 25 році існування. Сьому й восьму частину позиціонують як одну історію, яку розділять на два фільми, тому наступна «Місія» має вийти вже у 2024 році.

ЧОМУ ЧЕКАЄМО: Том Круз продовжує вигадувати й самостійно виконувати найбільш божевільні трюки: після сцени з вільним падінням у шостій «Місії» він придумав неймовірний трюк зі стрибком у безодню на мотоциклі.


ПРЕМ’ЄРА В УКРАЇНІ: 13 липня

РЕЖИСЕР: Кріс Маккворрі («Операція «Валькірія»)

У РОЛЯХ: Том Круз («Найкращий стрілець»), Саймон Пегг («Зомбі на ім’я Шон»), Ребекка Фергюсон («Дюна»)

«Оппенгеймер»

OPPENHEIMER

ЩО ЦЕ: Новий фільм Крістофера Нолана про батька ядерної бомби Роберта Оппенгеймера.

ЧОМУ ЧЕКАЄМО: Навіть після «Тенета» кожен фільм Нолана – це подія. Особливо коли він знову вгадує з переживаннями планети з поновленням ядерної загрози.


ПРЕМ’ЄРА В УКРАЇНІ: 20 липня

РЕЖИСЕР: Крістофер Нолан («Темний лицар»)

У РОЛЯХ: Кілліан Мерфі («Гострі картузи»), Роберт Дауні-молодший («Залізна людина»), Емілі Блант («Тихе місце»)

«Барбі»

BARBIE

ЩО ЦЕ: Так, це фільм про ляльку Барбі. Так, із Марго Роббі в ролі Барбі й Раяном Гослінгом у ролі Кена. І так, його написали power couple незалежного кіно Ґрета Ґервіґ і Ноа Баумбах. Гослінг, наприклад, каже, що це найкращий сценарій, який він читав.

ЧОМУ ЧЕКАЄМО: Якщо ми не переконали вас попереднім абзацом, то шансів уже немає.


ПРЕМ’ЄРА В УКРАЇНІ: 20 липня

РЕЖИСЕРКА: Ґрета Ґервіґ («Маленькі жінки»)

У РОЛЯХ: Марго Роббі («Загін самогубців»), Раян Гослінг («Драйв»)

The Marvels

ЩО ЦЕ: Формально – продовження «Капітан Марвел». Насправді – збори жіночої команди супергероїв, на яких до героїні Брі Ларсон приєднаються Міс Марвел і Фотон.

ЧОМУ ЧЕКАЄМО: «Капітан Марвел»,«Диво-Жінка» й «Дикі пташки» вже показували силу жінок у форматі супергеройського кіно, але від The Marvels чекаємо ще більше fem power.


ПРЕМ’ЄРА В УКРАЇНІ: 27 липня

РЕЖИСЕРКА: Ніа Дакоста («Кендімен»)

У РОЛЯХ: Брі Ларсон («Кімната»), Сем’юел Л. Джексон («Кримінальне чтиво»), Іман Веллані («Міс Марвел»), Тейона Перріс («Ванда/Віжен»)

«Маєток з привидами»

HAUNTED MANSION

ЩО ЦЕ: Disney уже зробили франчайзами фільмів свої атракціони «Пірати Карибського моря» й «Круїз у джунглях», а тепер взялися за жахастик «Маєток із привидами».

ЧОМУ ЧЕКАЄМО: За нетипову адаптацію відповідає режисер Джастін Сімієн, який зробив соціальний коментар «Дорогі білі люди».


ПРЕМ’ЄРА В УКРАЇНІ: 10 серпня

РЕЖИСЕР: Джастін Сімієн («Дорогі білі люди»)

У РОЛЯХ: Джаред Лето («Далласький клуб покупців»), Лакіт Стенфілд («Атланта»), Оуен Вілсон («Сімейка Тенненбаум»), Розаріо Досон («Місто гріхів»)

«Синій Жук»

BLUE BEETLE

ЩО ЦЕ: Так, Синій Жук – це ім’я супергероя з всесвіту коміксів DC, сили якому надає великий синій жук.

ЧОМУ ЧЕКАЄМО: По-перше, це рідкісний великий супергеройський проєкт, присвячений латиноамериканцям. По-друге, DC не скасували його навіть після того, як нове керівництво студії почало будувати новий кіновсесвіт.


ПРЕМ’ЄРА В УКРАЇНІ: 17 серпня

РЕЖИСЕР: Анхель Мануель Сото

У РОЛЯХ: Чоло Марідуенья

«Дюна 2»

DUNE: PART TWO

ЩО ЦЕ: Повернення на Арракіс у другій і заключній частині адаптації книги Френка Герберта. До й так надзвичайної акторської трупи на чолі з Тімоті Шаламе приєднаються Флоренс П’ю, Крістофер Вокен, Леа Сейду й зірка «Елвіса» Остін Батлер.

ЧОМУ ЧЕКАЄМО: Перша «Дюна» була маленьким дивом, особливо враховуючи те, що попередня спроба Дені Вільньова зробити блокбастер із класики («Той, хто біжить по лезу 2049») не стала комерційним успіхом. Утім, навіть найбільші фанати нової «Дюни» визнають, що це була незакінчена історія. Сиквел має це виправити.


ПРЕМ’ЄРА В УКРАЇНІ: 11 листопада

РЕЖИСЕР: Дені Вільньов («Прибуття»)

У РОЛЯХ: Тімоті Шаламе («Назви мене своїм ім’ям»), Зендея («Ейфорія»), Остін Батлер («Елвіс»)

«Бажання»

WISH

ЩО ЦЕ: Новий великий мультфільм Disney, про який майже нічого не відомо, крім того, що він буде присвячений загадковому процесу загадування й виконання бажань.

ЧОМУ ЧЕКАЄМО: Має бути достатньо того, що його роблять Кріс Бак і Дженніфер Лі, які зробили «Холодне серце» глобальним хітом.


ПРЕМ’ЄРА В УКРАЇНІ: 11 листопада

РЕЖИСЕР: Кріс Бак («Холодне серце»), Фон Вірасунторн («Рая та останній дракон»)

«Аквамен і втрачене королівство»

AQUAMAN AND THE LOST KINGDOM

ЩО ЦЕ: Продовження історії Аквамена у виконанні Джейсона Момоа після того, як перший фільм став несподіваним мільярдним хітом.

ЧОМУ ЧЕКАЄМО: Хочеться ще більше масштабних підводних баталій.


ПРЕМ’ЄРА В УКРАЇНІ: 14 грудня

РЕЖИСЕР: Джеймс Ван («Форсаж»)

У РОЛЯХ: Джейсон Момоа («Гра престолів»), Ніколь Кідман («Велика маленька брехня»), Яя Абдул-Матін ІІ («Матриця: Воскресіння»)

«Вонка»

WONKA

ЩО ЦЕ: Нова адаптація «Чарлі та шоколадної фабрики», у якій Тімоті Шаламе перехоплює естафетну паличку Віллі Вонки в Джина Вайлдера й Джонні Деппа.

ЧОМУ ЧЕКАЄМО: Режисер «Паддінгтона» Пол Кінг перетворює казку Руалда Дала на повноцінний мюзикл. Шаламе розповідає, що в стрічці буде принаймні сім музичних номерів.


ПРЕМ’ЄРА В УКРАЇНІ: 14 грудня

РЕЖИСЕР: Пол Кінг («Паддінгтон»)

У РОЛЯХ: Тімоті Шаламе («Назви мене своїм ім’ям»), Олівія Колман («Корона»), Роуен Аткінсон («Містер Бін на відпочинку»)

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook