Новий тріумф «Щедрика» і оновленого Музею-квартири Леонтовича

Грандіозне вогняне шоу і пісочна анімація, хоровий марафон, якого ще не бачила Україна,«Щедрик» у рок-версії та електронній музиці – все це 16 листопада захоплювало і вражало тисячі глядачів фестивалю «Від Щедрика до Carol of the bells», що вперше пройшов у Тульчині.
Свято розпочалось із відкриття оновленого Музею-квартири Миколи Леонтовича, де разом з раритетними фото, аудіо- та відеоматеріалами безцінні нові факти про Леонтовича, його геніальний «Щедрик» та Тульчин, які зібрали провідні науковці Валентина Кузик, Тіна Пересунько, Анатолій Завальнюк, Володимир Іванов та багато інших – тепер представлені на інтерактивних тач-панелях українською, англійською та польською мовами.

– Мелодія «Щедрика», як українська душа – на перший погляд проста, але надзвичайно глибока,- наголосив у вітальному слові голова Вінницької облдержадміністрації Владислав Скальський. – Цей твір Леонтовича справді вже став частиною світового культурного коду, тож тепер дуже важливо донести світу його українську автентику. Сьогодні завдяки фестивалю «Від Щедрика до Carol of the bells», що став можливим завдяки конкурсу Міністерства культури, Тульчин знову показав усій Україні рецепт успіху малих українських міст. І дуже важливо, щоб такі проекти, як «Малі міста – великі враження» продовжували отримувати державну підтримку, адже вони слугують становленню і розвитку національної ідентичності. 

Головним сюрпризом фестивалю стало грандіозне хорове шоу-марафон, якого Україна ще не бачила. На сцені виступили знаменита Державна чоловіча хорова капела імені Ревуцького, Народна хорова капела «Соломія» на чолі з Назарієм Давидовським, хор Академічного ансамблю пісні і танцю «Козаки Поділля» Хмельницької філармонії, Ukrainian festival choir, Народна хорова капела Сумського педагогічного університету, хорова капела, яку заснував Микола Леонтович 100 років тому, Центр пісочної анімації «MS-ART», DJ Muzon і неперевершений театр вогню East fire show з Харкова. 
У цей день прозвучали десятки варіантів «Щедрика» – від класики до року й електронної музики! Під грім ударних, у акапельному варіанті і навіть у виконанні китайців!

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook