На міжнародний конкурс духової музики у Вінницю приїдуть музиканти з Франції і Польщі

21 листопада у  Вінниці розпочнеться IІІ Міжнародний конкурс духової музики «VIN VENTI».  У  конкурсі беруть участь  солісти-інструменталісти дерев’яних духових та мідних духових інструментів мистецьких шкіл, спеціалізованих мистецьких шкіл-інтернатів та спеціалізованих мистецьких навчальних закладів усіх рівнів акредитації України та країн зарубіжжя.

Оцінюватимуть конкурсантів професійні педагоги та музиканти з України, Польщі та Франції.

Організовують конкурс Вінницька міська рада, департамент  культури  Вінницької  міської ради, ГО «Простір майбутнього»,  директор конкурсу  голова ГО «Простір майбутнього» Віктор Степанчук та  «Вінницька дитяча музична школа №1».

  • Це унікальний для України мистецько-культурний проект, адже виконавці не лише змагаються, а й спілкуються, навчаються у рамках майстер-класів. Діти, які беруть участь у конкурсі, – а це понад сотня учасників, – займаються музикою професійно, щоб виступити на цій сцені, вони попередньо пройшли серйозний відбір, і це для них важливий етап у творчій кар’єрі. І приємно, що цьогоріч завдяки підтримці міської ради і міського голови Сергій Моргунова маємо солідний призовий фонд, зокрема, володарі гран-прі отримають грошову премію 5 тис. грн, – говорить директор дитячої музичної школи №1″  Тетян Бурдейна-Публіка.

Крім конкурсних прослуховувань проект включає в себе і майстер-класи членів журі. 21 – 23 листопада  у залах галереї «Інтершик» та закладу «Вінницька дитяча музична школа №1» відбудуться майстер-класи від членів журі IІІ Міжнародного конкурсу духової музики «Vin Venti».  Участь у них для всіх учасників конкурсу – безкоштовна.

21 листопада у Вінницькій обласній філармонії відбудеться концерт  брас квінтету «Мажор  Київ» під керівництвом члена журі Віктора Слупського .

На переможців конкурсу «VIN VENTI» очікують грошові сертифікати від Вінницької міської ради та нагороди від Генерального консульства Республіки Польща у Вінниці.

Конкурс відбувається за підтримки Генерального консульства Республіки Польща у Вінниці, ГО «Центр розвитку і партнерства «Полонія»,  департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації  та ГО «Центр Культурна стратегія – XXI».

Програма:

21 листопада (четвер)
ВДМШ №1 (Актова зала)

14:00 –15:30
майстер-клас Василя Ожевана (м. Хмельницький, труба).

16:00 – 17:30
майстер-клас Томаша Слюсарчика ( Республіка Польща, труба).

21 листопада (четвер)
ВДМШ №1 (Ауд. №101)

16:00 – 17:30
майстер-клас Наталії Петрової ( Франція, флейта).

21 листопада (четвер)
галерея «Інтершик»

16:00 – 17:30
майстер-клас Ігоря Проціва (м. Львів, кларнет).

22 листопада (п’ятниця)
ВДМШ №1 (Актова зала)

16:00 – 17:30
майстер-клас Михайла Мимрика (м. Київ, саксофон).

18:00 – 19:30
майстер-клас Ярослава Фіськова ( м.Вінниця, гобой).

22 листопада (п’ятниця)
галерея «Інтершик»:

16:00 – 17:30
майстер-клас Романа Залєвського (м. Кропивницький, тромбон).

23 листопада (субота)
ВДМШ №1 (Ауд. №302)

14:00 – 15:30
майстер-клас Володимира Семеряги (м. Дніпро, валторна).

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook