Звільнений поліцейський хоче поновитися на посаді

Поновитися на посаді через суд і отримати компенсацію за час «вимушеного прогулу» намагається колишній поліцейський Сергій Пивовар, якого звинувачують у смерті вінничанина Олександра Комарніцього. Справа про поновлення на роботі у Вінницькому окружному суді мала слухатися 14 листопада. Тож цього дня під суд прийшли рідні та друзі Олександра, який 23 червня помер у лікарні, так і вийшовши з коми.

Дружині Олександра Лесі досі важко говорити.

  • Для мене це стало шоком, – каже вона про новину про поновлення на посаді. – Такі люди не мають працювати в органах. Що б не сталося – він не повинен там працювати.
    На запитання «як ви зараз живете» Леся відповідає: жахливо. Каже, мали з чоловіком бізнес, але його уже немає.
  • Зараз я працюю. У нас з Сашею був спільний бізнес, і ми виходить усе втратили. Саші немає – і все, – каже жінка.

Брати участь у судовому засіданні дружина і друзі покійного Олександра спершу не планували. Потім все ж зайшли у залу – з його портретами. Представники позивача Сергія Пивовара, як і він сам, у суд не прийшли. Представниця позивача цього дня саме брала участь в іншому судовому засіданні, у Могилів-Подільському суді, вона подала відповідне клопотання. Тож суддя Руслана Дмитришена судове засідання перенесла на іншу дату – 20 грудня. Хтось у залі підмітив, що це колишній день міліції. Тоді суддя перепитала: чи влаштовує присутніх дата, чи немає засторог? Схильних до забобон не було.
Зі свого боку в обласній поліції уже заявили, що вважають звільнення Сергія Пивовара законним і справедливим.

  • Якщо суд ухвалить рішення про поновлення його на посаді, ми будемо подавати апеляцію, – зазначила речниця поліції Вінниччини Анна Олійник.

ЩО СТАЛОСЯ

Вінничанин Олександр Комарніцький помер 23 червня 2019 року. До лікарні чоловік потрапив 11 червня після «конфлікту» з поліцейським Сергієм Пивоваром, коли відмовився бути понятим.
Слідство веде Державне бюро розслідування. Спершу справу кваліфікували за ст.128 ККУ (нанесення тяжкого тілесного ушкодження працівником поліції під час несення служби), потім поліцейському оголосили підозру за ч.3 ст.365 ККУ (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу що спричинили тяжкі наслідки). 
Своє службове розслідування провело і ГУНП у Вінницькій області. С.Пивовара звільнили зі служби за порушення службової дисципліни в частині недотримання ним вимог Закону України “Про Національну поліцію”, Правил етичної поведінки поліцейських та Дисциплінарного статуту Національної поліції.
Слідство ще триває. Суд змінив підозрюваному запобіжний захід із тримання під вартою на домашній арешт.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook