Рекет у Вінниці: підозрюваного затримали у «Мегамолі»

Одного з учасників групи, яка займалася вимаганням грошей, затримали у Вінниці у торговельному центрі на «Вишеньці». Арештували підозрюваного одразу після отримання ним грошей.

У справі фігурують 48 тисяч гривень

– Вінницька місцева прокуратура, спільно зі співробітниками Вінницького ВП та УКР ГУНП у Вінницькій області, із залученням спецпідрозділу “Корд”, у понеділок, 02.12.2019, о 17.00, у Вінниці, в приміщенні ТРЦ “Мегамол” у порядку ст.208 КПК України, за підозрою у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.189 КК України, затримали особу – одного з членів групи осіб, які із застосуванням погроз вимагали від жителя міста Вінниці грошові кошти в сумі 48 тисяч гривень, – повідомили у пресслужбі прокуратури Вінницької області.

За інформацією «Міста», затриманому чоловіку 40 років, він – офіційно безробітний. Гроші у вінничанина нібито вимагав за те, щоб тому «спокійно працювалося».

Хто постраждалий у цій справі – у прокуратурі області не конкретизують. Як і те, чи це єдиний епізод чи турбота про бізнес була поставлена на потік.

За словами начальника Вінницького відділу поліції Сергія Синявського, наразі проводяться всі необхідні слідчі дії та розшукові заходи для встановлення місця перебування інших учасників злочинної групи та їх затримання.

 

 

До обрання запобіжного заходу затриманий буде під вартою

-До обрання міри запобіжного заходу чоловік перебуватиме в ізоляторі тимчасового тримання, – уточнюють у Відділі комунікації Головного управління Нацполіції у Вінницькій області. – За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 189 КК України (вимагання). Такий злочин карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook