Затримали розбійників, які тероризували іноземних студентів

Оперативники управління карного розшуку ГУНП спільно з колегами Вінницького відділу поліції затримали двох молодиків, які в Вінниці поблизу гуртожитків вчиняли розбійні напади на іноземних студентів. Затриманим доведена причетність до двох таких злочинів. Один із правопорушників неповнолітній.

“15 листопада до поліції надійшло повідомлення, що близько 18.00 біля студентського гуртожитку на вулиці Пирогова двоє молодиків, застосувавши фізичну силу, та, погрожуючи пістолетом, заволоділи мобільним телефоном у 20-річного громадянина Індії, який навчається у вінницькому університеті”, – інформує відділ комунікації поліції Вінницької області.

Як розповів начальник Вінницького відділу поліції Сергій Синявський, затримали оперативники підозрюваних поблизу місцевого ринку. Ними виявились 17-тирічний та 18-річний вінничани. Молодший із них раніше притягувався до кримінальної відповідальності за грабежі. У хлопців вилучили телефон потерпілого та пневматичну зброю: пістолет «SAS». Зброя направлена на експертизу.

“Під час перевірки підозрюваних до вчинення аналогічних злочинів на території міста з’ясувалось, що вони причетні ще до одного аналогічного злочину, жертвою якого став студент-іноземець”, – додають у поліції.

Слідство розпочало кримінальне провадження за ч.2 ст.187 КК України (розбій). Хлопцям загрожує від 7 до 10 років позбавлення волі. Їм оголошено про підозру та обрано міру запобіжного заходу – тримання під вартою.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook