…Роздивлялися рушницю: 16-річний підліток отримав поранення

…Роздивлялися рушницю: 16-річний підліток отримав поранення

Поліція розпочала слідство за фактом вогнепального поранення 16-річного вінничанина. Відповідатиме перед законом 17-річний друг пораненого, а ще – власник рушниці, яка вистрелила. Насправді ж, якщо говорити про якийсь злий умисел, то його в цій ситуації ще варто пошукати. Все схоже на якийсь трагічний збіг обставин.

У поліції Вінницької області повідомляють, що 19 квітня близько 18 години на території приватного домоволодіння у м.Вінниці неповнолітні під час відпочинку розглядали мисливську зброю, яка належала власнику помешкання. В результаті 17-річний хлопець з власної необережності вистрілив у свого 16-річного товариша.

  • Виїздом на місце події слідчо-оперативної групи поліції встановлено, що за відсутності батьків 13-річна дівчина покликала в гості своїх друзів. Один з неповнолітніх гостей попросив її показати мисливську зброю, яка належала її батьку. Дівчина відкрила сейф ключами, що знаходилися у доступному місці, та вийняла дві рушниці – гладкоствольну та нарізну, – розповідає заступник начальника Лівобережного відділення поліції Володимир Десятник. – Діти розглядали зброю, в результаті один з хлопців з необережності здійснив постріл та травмував товариша. 16-річний потерпілий отримав вогнепальне поранення гомілки з гладкоствольної рушниці калібру 12 мм. Хлопця шпиталізували до травматологічного відділення обласної дитячої лікарні.
  • У поліції зауважують, на зброю у її власника були відповідні дозволи. На місці події поліцейські вилучили 4 одиниці мисливської зброї.
  • Про те, чи була заряджена рушниця, чи її теж зарядили з цікавості – у поліції не уточнюють. На щастя, усі залишилися живими.
  • Але те, що сталося, вилилися у дві кримінальні справи. За необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження законом передбачене відповідальність – громадські роботи на строк від 150-ти до 240 годин або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до двох років. За недбале зберігання вогнепальної зброї або бойових припасів – передбачено покарання у вигляді обмеження волі на строк до трьох років або позбавлення волі на той самий строк.
  • Автор Ірина ЖУК