Обшуки СБУ у Вінниці: у  Центрі муніципальних систем управління візит «нянь в погонах» назвали «промислове рейдерством з елементами політики»

Обшуки СБУ у Вінниці: у Центрі муніципальних систем управління візит «нянь в погонах» назвали «промислове рейдерством з елементами політики»

У Вінниці ранок 5 серпня розпочався обшуками – у Центрі муніципальних систем управління. Це підприємство забезпечує централізоване формування єдиного рахунку за комунальні послуги та доставку платіжок містянам.

Що шукали співробітники СБУ на цьому підприємстві, там не деталізували. Обмежилися лише ось таким повідомленням не на офіційному сайті, а на сторінці у соцмережі: «Співробітники УСБУ у Вінницькій області в межах відповідного кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, 5 серпня п.р. проводять санкціоновані слідчі дії (обшуки) за адресами місцезнаходження низки суб’єктів господарювання Вінницького регіону та житловими приміщеннями фігурантів кримінального провадження».

У Центрі муніципальних систем управління цей візит силовиків назвали порушенням закону під виглядом проведення обшуку.

  • Ми не можемо зрозуміти, і вони самі не знають, що шукають. Наше підприємство багато років надає якісні послуги вінничанам через зручні сервіси «Єдиний рахунок» і оплата комунальних платежів онлайн, – прокоментувала події журналістам юристка ТОВ «ЦМСУ» Олена Шур, уточнивши, що ця справа взагалі не підслідна СБУ. – Відбувається виїмка документів, погроза вилучення серверів, погроза, що місто залишиться без платіжок. Зараз якраз ідуть підрахунки, початок місяця, тобто робиться все спеціально, щоб заблокувати роботу підприємства, створити кризу неплатежів та збурити громадськість.
  • Цього ж дня колектив ЦМСУ оприлюднив заяву, у якій візит силовиків назвали поверненням до старих методів використання силових органів у тиску на успішний бізнес. Свою правоту у ЦМСУ пообіцяли доводити у суді.
    «Вінничани добре знають нашу компанію, бо багато років користуються зручним сервісом «Єдиний рахунок» (єдина платіжка за всі комунальні послуги), – йдеться у заяві колективу ЦМСУ. – Не меншою популярністю у мешканців користується наша послуга онлайн-оплати за комунальні платежі. Останнім часом в Україні все частіше ми чуємо і бачимо випадки тиску правоохоронців на бізнес: виламування дверей, незаконне вилучення техніки і навіть особистих речей працівників, блокування роботи успішних підприємств. Нам дуже прикро, що обіцяні для бізнесу «інвестиційні няні» виявились «нянями у погонах». Ми абсолютно переконані, що всі звинувачення на нашу адресу безпідставні та юридично безперспективні і свою правоту ми доведемо у суді».
  • Директор підприємства Леонід Тимчук висловив сподівання, що в цій державі все ж колись буде презумпція невинуватості і верховенство закону. Але зараз…
  • Напевно так виглядає підтримка малого та середнього бізнесу під час карантину в усвідомленні тих, хто організував та втілює промислове з елементами політики рейдерство проти нашого підприємства з використанням каральних інструментів, – прокоментував Леонід Тимчук візит силовиків.

Автор Ірина ЖУК