Обіцяють судовий позов: Гніванська громада позиватиметься до суду через львівське сміття

Обіцяють судовий позов: Гніванська громада позиватиметься до суду через львівське сміття

Гніванська міська рада позиватиметься у суді до власника земельної ділянки в селі Демидівка, що «прихистив» на своїй території (а ця земля має статус землі сільськогосподарського призначення) тонни львіського сміття. Рішення підтримали 20 депутатів з 21 присутнього.

— Це приватна територія. Власник, який вчинив це правопорушення, має прибрати ділянку за власний кошт. Спочатку він погодився прибрати за власний кошт до 1 вересня, однак не прибрав. Потім йому знову визначили термін, тоді він і цей термін прострочив. Після цього жителі громади звернулися до нас і ми ухвалили рішення підготувати звернення до суду, — пояснив міський голова Гнівані Володимир Кулешов.

Нагадаємо, що 20 вересня у Демидівці люди знову збиралися на схід села.

Після цього зібрання староста села Юрія Мельник розповів «Місту», за весь час вивезли 400 тонн сміття, а ще 600 тонн залишається.

— Вивезла відходи та ж фірма, що й завозила – куди саме, я не знаю, але добре, що хоч так зробили, і то під контролем правоохоронних органів. Громада наша буде до останнього відстоювати питання вивезення сміття, бо від цього залежить екологія в нашому селі. Ви уявіть, за 400 метрів від того несанкціонованого сміттєзвалища в нас артезіанська свердловина, з якої ми всі п’ємо воду, — розповів Юрій Мельник.

Автор Анастасія КОРОЛЬ