Гени Каїна  можна знайти по селах Поділля

Гени Каїна можна знайти по селах Поділля

Всі знають біблійну оповідь про Каїна і про його ставлення до брата. Але як на вашу думку, хіба він по-іншому ставився до інших членів сім’ї? Наприклад, до сестер? Та й, якщо вірити біблійній історії, Каїн нібито більш нікого не вбив, а от щодо нецензурних висловів з його боку чи й простого побиття кулаками Біблія мовчить. Можемо лише припускати, що без цього теж не обходилось.

Коли так, то дуже вірогідно, що гени Каїна дістались у спадок героєві нашої оповіді, мешканцеві Козятинського району Гурію Глуховецькому (анкетні дані змінено). Чоловіка промовисто характеризує вже те, що в попередні роки він тричі був засуджений – за крадіжки та пограбування. Коли повернувся додому після покарання, одна за другою пішли інші судові справи, щоправда, вже адміністративні.

Річ у тім, що Гурій мешкав разом із сестрою, до якої ставився так, як ото й мав би ставитись Каїн. Наприклад, 27 березня минулого року він «висловлювався на її адресу нецензурною лайкою, намагався вчинити бійку» (цитата з судових документів), за що Козятинський міськрайонний суд у квітні оштрафував його на 170 гривень та ще стягнув 384 гривні судового збору.

Гадаєте, грубіян виправився? Якби ж то! Вечорами 18 та 24 червня, приходячи додому напідпитку, він знову «зчиняв бешкет відносно своєї сестри, висловлювався на її адресу нецензурною лайкою, намагався вчинити бійку» (цитата з судових документів). На цей раз постановою від 3 липня суд вирішив відправити Глуховецького під адміністративний арешт на п’ять діб (а також стягнути судовий збір у названому вище розмірі).

На цей раз Гурій «виправився» за ще коротший строк: уже через чотири дні, 7 липня, повторив свої попередні «подвиги». І була знов адмінстративна справа, і був знову штраф – 340 гривень (плюс сплата зазначеного вище судового збору).
Якшо порушник вважав, що так триватиме далі безкінечно, то він явно прорахувався. Правоохоронцям урвався терпець, відтак було порушено кримінальне провадження за статтею 126-1 Кримінального кодексу України, яка передбачає відповідальність за домашнє насильство, тобто за «умисне систематичне вчинення фізичного, психологічного насильства щодо особи, з якою винний перебуває в близьких відносинах, що призвело до фізичних, психологічних страждань та погіршення якості життя потерпілої особи».

Слідство та судовий розгляд тягнулись до червня цього року, аж поки Феміда нарешті оголосила свій вердикт: піддати Гурія Глуховецького арешту строком на чотири місяці. Коли ж і це не остудить гарячу голову спадкоємця Каїна, то наступне покарання буде ще суворішим.

Автор Леонтій Краснопільський