Для лікарні швидкої медичної допомоги закуповують обладнання

Для лікарні швидкої медичної допомоги закуповують обладнання

Депутати міської ради на сесії проголосували за виділення коштів для закупівлі обладнання для нового корпусу лікарні швидкої медичної допомоги. На 1,7 млн грн (залишок субвенції на соціально-економічний розвиток території) мають завершити купівлю чотирьох операційних столів. Із бюджету Вінницької міської ОТГ – понад 14 млн грн. Їх направлять на завершення процедури закупівлі дороговартісного обладнання.

  • Проект будівництва лікарні швидкої медичної допомоги дуже об’ємний. Це чотириповерхова прибудова, яка має п’ять структурних підрозділів. Ми завершуємо закупівлю чотирьох операційних столів, чотирьох наркозно-дихальних апаратів, апаратів штучної вентиляції легень. Також закуповуємо по цих договорах монітори спостереження, центральну станцію спостереження і хірургічний аспіратор, – розповів директор міського департаменту охорони здоров’я Олександр Шиш.
  • У новому корпусі лікарні буде надаватиметься екстрена допомога за сучасними медичними технологіями європейського зразка не лише вінничанам, а й жителям регіону. Це буде базова лікарня північного госпітального округу Вінницької області. У лікарні будуть застосовані принципи сучасної європейської клініки: концепція «чистих приміщень» та повноцінне «робоче місце». Кожне ліжко інтенсивної терапії буде повноцінним робочим місцем бригади – оснащене дихальною, слідкуючою, лікувальною і лабораторною апаратурою, необхідною для надання допомоги пацієнтам. Раніше необхідне обладнання для реанімаційних заходів переносилося від одного ліжка до іншого у разі потреби.
  • Будівництво триває з 2017-го року. Паралельно з цим, розпочався процес придбання необхідного для нового корпусу обладнання.
  • Інна МАРТ