BMW влетіло в авто і трьох людей, які намагалися пересунути його з… попереднього місця ДТП

BMW влетіло в авто і трьох людей, які намагалися пересунути його з… попереднього місця ДТП

Близько першої ночі 5 вересня у Вінниці на перехресті Келецької та проспекту Космонавтів сталася ДТП за участю трьох автомобілів. Спочатку водій Mazda не впорався з керуванням, врізався у тротуар і збив світлофор. Поки люди цю автівку виштовхували на дорогу, у них на швидкості врізався BMW. Потім було зіткнення з Fiat.

За інформацією поліції, унаслідок аварії водій однієї Mazda та двоє пішоходів отримали тілесні ушкодження.

– Попередньо слідство встановило, що водій автомобіля Mazda, 38–річний вінничанин, під час повороту, не впорався з керуванням та виїхав на острівець безпеки. В нього виникли проблеми з колесом, з машини вийшли його пасажири і кілька перехожих, щоб допомогти виїхати. В цей час з іномаркою зіткнувся 41–річний водій автомобіля BMW, який рухався Келецькою. А за інерцією BMW зіткнулось ще з автомобілем Fiat, який рухався попереду у зустрічному напрямку. У результаті автопригоди, водія BMW та двох пішоходів, віком 19 та 43 років, які штовхали легковик Mazda, з травмами різного ступеня важкості шпиталізували до лікарні, – розповідаює прес-офіцер ГУНП у Вінницькій області Вадим Кобзар.
За його словами, на місці ДТП у водіїв взяли зразки крові, аби перевірити чи були вони тверезі за кермом. Результат очікується протягом кількох днів.

У випадку з травмованими людьми простим драгером не обійтися, водій BMW, наприклад, потрапив у лікарню і забір крові здавав там. А щоб з’ясувати, хто винен у ситуації, експерти встановлюють, з якою швидкістю рухалися водії і на які сигнали світлофорів та ряд інших нюансів, – пояснює Вадим Кобзар. – Наприклад, чи поставив водій автомобіля Mazda на «аварійку» машину, щоб інші учасники руху бачили перепону на дорозі.

Водночас у мережі обговорення цієї ДТП звелося здебільшого до острівця безпеки, які критикують переважно автомобілісти.

Так, радник міського голови Віктор Перлов на своїй сторінці у Facebook написав, що «необхідно чітко використовувати термінологію», позаяк водій Mazda наїхав на елемент тротуару.

«На цьому перехресті немає острівців безпеки. А якби були – то не було б автотрощі…», – написав він і додав, що результатом цієї автопригоди став і збитий світлофор.

У поліції пояснили, що проїжджа частина була відокремлена від трамвайних колій тротуаром – і одним з елементів цього тротуару є острівець безпеки з пішохідним світлофором.

Це зараз він називається острівцем безпеки, а раніше це був би звичайний тротуар, – зазначив Вадим Кобзар.
За фактом цієї ДТП слідство розпочало кримінальне провадження. За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді обмеження волі на строк до 3-х років із позбавленням права керувати транспортними засобами на такий самий строк.

Автор Діана КОЛНОГУЗОВА