Бізнес на трьох: у сутенерстві звинувачують громадянку Азербайджану, її співмешканця та його брата

Бізнес на трьох: у сутенерстві звинувачують громадянку Азербайджану, її співмешканця та його брата

  • Масаж. Еротичний. Тайський масаж. Усі види масажу. Дивлячись який масаж – є 600, є 700, є 1000, є 1200, є 2 тисячі – так затримана «адміністраторка» пояснювала правоохоронцям специфіку своєї роботи.
    Правоохоронці кажуть: троє людей організували у Вінниці бізнес з надання платних сексуальних послуг.
  • За версією слідства, до організації «бізнесу» причетні 31-річна громадянка Азейбарджану, її 20-річний співмешканець та його 17-річний брат. Вони займались орендою приміщень, де організовували надання сексуальних послуг, які рекламували на інтернет-сайті, – повідомили у пресслужбі прокуратури Вінницької області. – У ході проведення санкціонованих обшуків за місцем надання послуг та проживання організаторів вилучено мобільні телефони, грошові кошти, отримані від незаконної діяльності тощо. Також встановлено, що до зайняття проституцією втягнуто неповнолітню особу.
  • Затримували «трійцю» із силовою підтримкою спецпідрозділу КОРД. Серед вилученого під час обшуку – також була зброя.
  • Поліцейські  встановили, що учасники угруповання розподілили між собою ролі, а саме  чоловіки знаходили приміщення для надання послуг інтимного характеру, забезпечували  охорону в разі виникнення конфліктних ситуацій з клієнтами, а третя співучасниця  вербувала  жінок  для заняття проституцією. Жінок підшуковувала з числа тих, хто опинився в складних життєвих обставинах – мав скрутне матеріальне становище та відсутність моральних перепон, – розповів начальник Головного управління Нацполіції у Вінницькій області Іван Іщенко.
    Кримінальне провадження відкрито за ч.3 ст.303 Кримінального кодексу України – Сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією. Передбачена відповідальність – позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої.
  • У пресслужбі прокуратури Вінницької області повідомили, що затриманій жінці і її співмешкацню суд як запобіжний захід обрав утримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 80 неоподаткованих мінімумів. Щодо неповнолітнього, то він перебуватиме під цілодобовим домашнім арештом.
  • До речі, під вартою залишається подружжя вінничанки і громадянина Австрії, яких звинувачують у виготовленні і збуті дитячої порнографії. У пресслужбі Вінницького апеляційного суду повідомили, що суд залишив під вартою чоловіка і відхилив апеляційну скаргу його адвоката, котрий просив застосувати до іноземця цілодобовий домашній арешт. Водночас апеляційний суд своєю новою ухвалою застосував до підозрюваної такий же запобіжний захід, але розмір застави зменшив до 659 тисяч 100 гривень (такий розмір застави визначив суд першої інстанції для затриманого іноземця). Водночас, у суді стали відомі і цікаві факти з минулого затриманого австрійця. За повідомленням пресслужби Вінницького апеляційного суду, в Австрії підозрюваного вже притягували до кримінальної відповідальності 2006-го, 2009-го та 2013-го років за шахрайство, а 2010-го – за незаконне розповсюдження наркотиків.

Автор Ірина ЖУК