У Калинівці невідомі підірвали банкомат і викрали гроші

Банкомат у Калинівці підірвали… газом

На Вінниччині підірвали банкомат – уже другий за останній місяць. Чи можна говорити про тенденцію?

13 січня у Калинівці підірвали банкомат. Він розташований у центрі міста в одному з магазинів. Сигналізація у магазині спрацювала близько четвертої ранку.

  • Розпочато кримінальне провадження. Зловмисників розшукують. Чим саме підривали – має встановити експертиза, – прокоментувала речниця Головного управління Нацполіції області Анна Олійник. – Банк збитки підраховує.
    Триває слідство і по іншому банкомату – у Вінниці по вулиці Литвиненко. Його підірвали у неділю 29 грудня.
  • Повідомлення до поліції тоді теж надійшло вдосвіта – близько 4.10. З вінницького банкомата підривники не змогли дістати гроші, а з калинівського – забрали.
  • За словами Анни Олійник, по підриву банкомату у Вінниці експертизи ще не завершені.
  • Між тим калинівські правоохоронці кажуть, що ймовірно банкомат пошкодив вибух газу чи газової суміші.
  • І до речі, таких «газових» підривників банкоматів уже затримували – 9 жовтня торік близько першої ночі у селищі Буди на Харківщині. Автівку тоді поліцейські зупинили для перевірки. У салоні побачили газове обладнання зі шлангами та електродротами, рації, дві ручні гранати і підривачі до них. Газове обладнання – це два балона, міцненько «перебинтовані» скотчем. Зараз ці три харків’янина – фігуранти кримінального провадження.
  • Повідомлення про те, що в Україні підривають банкомати, почали масово з’являтися у 2019 році. Підривали банкомати підривали – у Харкові і Харківській області (найбільше випадків), на Кіровоградщині, Дніпропетровщині, у Запорізькій області, у Києві. До речі, підрив банкомату у Києві 30 листопада, за попередніми даними, влаштували за допомогою газово-повітряної суміші. Про це офіційно говорили столичні поліцейські.
  • 9 січня у Києві знову підірвали банкомат, на Троєщині. 11 січня – близько 4 ранку у Харкові. Цікаво, що на фото з місць підриву (цих та інших) не видно слідів вогню чи хоча б маленької пожежі, банкомати і те, що було поряд, після підривів не горіли…

  • фото видання КалинівкаСіті