Олімпієць оздоровлює звукотерапією

Олімпієць оздоровлює звукотерапією


Відомий вінницький легкоатлет Михайло Книш захопився звукотерапією. Поєднує це із лікувальним масажем, йогою та іншими практиками тілесної і духовної релаксації.
Михайло Книш почав робити масаж під час своєї непересічної спортивної кар’єри – він був учасником двох Олімпійських ігор.

  • Спочатку робив масаж товаришам, у спорті це нормальне явище. Продовжив навчатися в цьому напрямку. Після завершення спортивної кар’єри працював із легкоатлетичною збірною, в остеопатичному центрі та з боксерською командою “Українські отамани”. Водночас розумів, що, окрім масажу, людям чогось не вистачає. Таким чином прийшов до звукотерапії, – розповів Михайло Книш.
    Олімпієць ознайомився із принципом дії тибетських чаш, різних дзвіночків і духових інструментів. Сумістив це зі спортивним масажем і отримав гарний ефект.
  • Від приємних звуків під час масажу люди розслабляються. Позитивно впливають вони водночас і на мене. Я можу робити три сеанси масажу поспіль і практично не втомлююся! – каже Михайло Книш.
    Пан Книш використовує для звукотерапії народні й античні музичні інструменти – співаючі чаші, деджеріду (виріб австралійських аборигенів, який створює вібрацію – на кшталт карпатської трембіти), флейти і дзвіночки. Каже, що вони створюють такі звуки, як наш всесвіт, і допомагають людям розслабитися.