Волейбольну Суперлігу збираються розширити

Її підсилять гравці, які повернулися із іноземних клубів

Через завершення чемпіонату країни з волейболу без розподілу місць, жіноча і чоловіча Суперліги можуть бути розширені до десяти команд. Про це повідомив президент Федерації волейболу України Михайло Мельник.

– Хочу заспокоїти керівництво команд-аутсайдерів: зараз мова про їх можливе пониження в класі не йде, – запевняє голова Федерації волейболу України.

За словами Михайла Мельника, питання щодо збільшення представництва в чоловічій і жіночій Суперлігах буде поставлено на наступному засіданні виконкому організації.

Нагадаємо, у чемпіонаті України серед чоловіків відразу два колективи із Вінниччини претендували на золоті нагороди першості. Це волейбольний клуб “МХП-Вінниця» (Тростянець) та “Серце Поділля” (Вінниця). Обидва перебували у першій трійці Суперліги, позаду лише «Барком-Кажанів» (Львів). Але медалі мали розіграти в іграх плей-офф, де все починалося із нуля.

А представник Вінницької області у жіночій Суперлізі “Білозгар-Медуніверситет”, навпаки, посів останню сходинку турнірної таблиці. Тобто завдяки припиненню чемпіонату наші волейболістки зберегли місце в елітному дивізіоні.

Ситуацію прокоментував Сергій Кушнір, голова федерації волейболу Вінницької області:
– Я однозначно підтримую розширення Суперліги. Нові команди – це нові міста, нові вболівальники, зростання популярності гри. Наші легіонери, а це сотні гравців, які через пандемію повернулися до країни, напевне, наступного сезону гратимуть тут. Вони зможуть підсилити склади наших команд, у тому числі і новачків Суперліги. Остаточне рішення з цього питання ми прийматимемо влітку на виконкомі федерації.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook