Невідома сила і містика: що приховує старий цвинтар на Вінниччині? (Фото)

У селі Болган, що на Вінниччині, розташований старий цвинтар, який за останні десятиліття став справжньою загадкою для місцевих мешканців. Кладовище, заросле густим лісом, роками було занедбаним. З часом навіть забули про стару каплицю, що сховалася в гущавині дерев. Таємниці та містичні історії навколо цього місця породили чутки про його прокляття.

«Цей цвинтар весь заріс лісом. За останні тридцять років в нього заходили так рідко, що забули за каплицю, яка стоїть у гущавині. На наше прохання зробити світлини хрестів відгукнулися п’ятеро сміливців. Але фото ми так і не отримали, адже із людьми сталися дивні речі», – йдеться у повідомленні.

На сторінці організації зазначили, що люди пишуть їм дивні речі, які відбуваються на кладовищі. За кілька тижнів їм надійшло кілька листів і повідомлень, що кладовище у Болгані прокляте, що там поховано відьму, чи то чаклуна.

«Щось там стогнало, душило залізними пальцями, якісь змії були – ну геть як у гоголівському «Вії». І частина мешканців Болгана відмовилась брати участь у розчистці цвинтаря. Люди налякані.

Але і є ті, хто не відмовляється і вже самостійно почала наводити лад на цвинтарі, щоб мати змогу розкрити усі таємниці», – написали в «Україна Інкогніта».

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook