ОСББ просять заздалегідь подбати про прибирання снігу та запаси протиожеледної суміші

В межах підготовки до осінньо-зимового періоду головам правлінь вінницьких ОСББ нагадують про необхідність заздалегідь  подбати про наявність протиожеледних матеріалів та укладених договорів на вивезення снігу.

Про це інформує Місто, посилаючись на Вінницьку міську раду.

“На сьогодні близько 48% вінницьких багатоквартирних будинків – це будинки з ОСББ. Тобто, практично кожен другий будинок. Відповідно до правил благоустрою (пункти 6.9 і 7) затверджений порядок зимового прибирання. В ньому чітко прописано, що відповідальність за належний стан прибудинкових територій несуть управляючі компанії та голови правлінь ОСББ. Тому, щоб зменшити випадки травмувань містян на пішохідних доріжках,  виходах з під’їздів та інших місцях нагадую головам правлінь про те, що вони мають подбати про наявність відповідних посипкових матеріалів” – зазначає начальник відділу розвитку ОСББ міськради Ігор Іванов.

Протиожеледна суміш має на 20-30% складатися з технічної солі та на 70-80% – піску чи відсіву. Придбати ці матеріали можна у профільних торгівельних мережах та на спеціалізованих сайтах.

“Якщо в когось з голів ОСББ виникли труднощі з цим питанням, вони можуть звернутися до департаменту житлового господарства, де їм можуть підказати постачальників, послугами яких користуються управлінські компанії міста”, – додає Ігор Іванов.

Крім того, за його словами, голови ОСББ мають забезпечити належне вивезення снігу.

Працівники Муніципальної варти з моменту погіршення погодних умов більш ретельно перевіряють територію міста щодо дотримання правил благоустрою.

Якщо в ОСББ немає відповідних працівників або можливості розчищати дворові території, то об’єднання можуть укласти  договори з відповідними приватними чи муніципальними організаціями.

Зокрема, для оформлення відповідних договорів про механічне прибирання снігу на дворових територіях можна звертатися до таких управляючих компаній:

МКП «УК “Замостя”», Олійніченко Василь Данилович, просп. Коцюбинського, 11, ном. тел.: 0432-50-83-47;

МКП «УК “Територія Комфорту”», Дуднік Тетяна Борисівна,  вул. 600-річчя, 10, ном. тел.: 0432-50-83-54;

МКП «УК “Господар Люкс”», Авраменко Валерій Іванович, вул. Келецька, 65, ном. тел.: 0432-46-94-72;

МКП «УК “Житло-Гарант”», вул. Ващука, 16, ном. тел.: 0432-46-99-39;

МКП «УК “Київська”», Браславський Сергій Юрійович, вул. П. Корнелюка, 5, ном. тел.: 0432-65-69-14;

ТОВ «ЖЕО», Капшук Євген Вікторович, вул. Г. Арабея, 2 А, ном. тел.: 0432-55-03-50;

ПП «Бокуд», ТОВ ДП «ЖЕК № 26», Олєшко Юрій Миколайович, вул. Л. Лук’яненка, 46, ном. тел. 0432-27-14-44.

Крім того, голови ОСББ можуть звертатися для укладення договорів і до приватних компаній.

Довідково. Порядок та правила благоустрою затверджені рішенням міської ради від 26.02.2021 № 255. Зокрема в пункті 7.1 йдеться, що:

7.1. Обов’язок покладений на суб’єктів господарювання, громадян по

прибиранню та утриманню територій, вчинення протиожеледних заходів:

7.1.3.  Покриття  дворів,  тротуарів,  велосипедних  доріжок,  проїжджої частини, територій, прилеглих до будівель громадської забудови, прибудинкової території, території спеціального використання, розподіл якої здійснюється на підставі землевпорядної документації, у тому числі до будівель та територій, що утримуються ОСББ на відстані 20 метрів від межі відведеної земельної ділянки та  до  проїзної  частини  вулиці  покладається  на  балансоутримувача  будівель, ОСББ, управляючі компанії, які згідно договору, надають послуги по утриманню відповідних територій.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook