Виробник танків Leopard відкрив філію в Україні: які її цілі

Французько-німецький холдинг оборонної промисловості KNDS, що виробляє танки Leopard і гаубиці Caesar, відкрив дочірнє підприємство в Києві.

Про це повідомила пресслужба концерну.

Компанія відкриває дочірнє підприємство в Києві під назвою ТОВ “КНДС Україна” (KNDS Ukraine LLC), яке підтримуватиме співпрацю між державними установами України, українською збройовою промисловістю та концерном KNDS.

Як ідеться в пресрелізі холдингу, одна з цілей створення української філії — щоб українська промисловість могла проводити технічне обслуговування і ремонт систем, які виготовлені KNDS і які партнери передають Україні. Так Україна “значно підвищити готовність систем до бою”.

Ідеться про бойові танки Leopard 1 і 2, артилерійська гармата Caesar, AMX10 RC, броньована гаубиця PzH 2000 і самохідний зенітний танк Gepard.

Водночас KNDS та українська промисловість мають намір спільно виробляти в Україні 155-мм артилерійські боєприпаси та виготовляти запчастини за передовими технологіями виробництва.

Заснування ТОВ KNDS Ukraine базується на відповідній французько-німецькій урядовій ініціативі, яку презентували 22 березня 2024 року міністри оборони Франції Себастьєн Лекорню та Німеччини Борис Пісторіус у Берліні.

KNDS утворилася у 2015 році, коли об’єдналися компанії Nexter і Krauss Maffei Wegmann (KMW), що розробляє бронетранспортери Leclerc і Leopard. У KNDS працюють близько 8270 співробітників, річний оборот концерну — 2,4 мільярда євро, а портфель замовлень становить близько 10,6 мільярда євро.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook