Зеленський: Сильна Україна змусить путіна сісти за стіл переговорів

План перемоги, який президент України Володимир Зеленський планує представити президенту Сполучених штатів Америки (США) Джо Байдену, “стрімко зміцнить” Україну, що змусить Путіна сісти за стіл переговорів.

Про це заявив Зеленський в інтерв’ю New Yorker.

Він наголосив, що після першого мирного саміту партнери побачили, що Росія не готова до будь-яких переговорів, але були переконані, що РФ візьме участь у другому Саміті миру.

“Ну, зараз у нас запланований другий саміт, і вони, схоже, не прибіжать”, — сказав Зеленський.

Він заявив, що переконаний у тому, що зобов’язання партнерів, передбачені планом перемоги, швидко “зміцнять” Україну, а сильна Україна змусить очільника Кремля Путіна сісти за стіл переговорів.

“Просто раніше я це лише говорив, а тепер виклав це на папір із конкретними аргументами та конкретними кроками для зміцнення України в жовтні, листопаді та грудні, а також для дипломатичного завершення війни. Якщо він (Путін — ред.) не готовий закінчити цю війну справедливим способом і справедливо, продовження досягнення цієї мети також значно послабить Росію, що загрожуватиме позиції самого Путіна. “, — наголосив президент України.

На питання, якщо Байден скаже “ні” на план перемоги, Зеленський відповів:

“Це жахлива думка. Це означало б, що Байден не хоче закінчувати війну в будь-який спосіб, який заперечує перемогу Росії. І ми б завершилися дуже довгою війною — неможливою, виснажливою ситуацією, яка вбила б величезну кількість людей. Сказавши це, я не можу ні в чому звинувачувати Байдена”, — наголосив Зеленський.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook