Назвали ймовірну причину затримання Усика в аеропорту Кракова

Українського боксера вже відпустили правоохоронці.

Названо можливу причину затримання чемпіона світу за версіями WBA, WBO, WBC та IBO у надважкій вазі Олександра Усика в аеропорту польського Кракова.

Польський промоутер Анджей Василевський з посиланням на промоутера українського бокера Олександра Красюка розповів, що Усик автомобілем приїхав з Києва до Кракова і звідти хотів летіти до тренувального табору в Іспанії для підготовки до бою-реваншу з британцем Тайсон Ф’юрі, запланованого на 21 грудня в саудівському Ер-Ріяді.

Проте працівники аеропорту з незрозумілих причин не захотіли пускати на борт товариша Усика і згодом затримали його. У відповідь Олександр відмовився летіти самостійно і виступив проти затримання друга, внаслідок чого їх обох заарештували.

“Наші служби аеропорту без причини не хотіли пускати його товариша до літака. Тверезий, з документами. Усик відмовився сідати до літака і був затриманий. Який сором! Я добре знаю Олександра особисто, завжди топовий, елегантний і поважає закон”, – додав Василевський.

Видання ESPN, посилаючись на власне джерело, стверджує, що у повідомленні Василевського йшлося про Усика та його тренера Сергія Лапіна, яких нібито не пустили на літак в аеропорту Кракова через те, що працівник авіакомпанії оцінив їхній стан як “непридатний до польоту”.

Незважаючи на намагання Усика пояснити, що з ними все гаразд і вони просто втомилися після 14-годинної поїздки з Києва, через мовний бар’єр і категоричну позицію боксера їх було затримано.

Лапін уже прокоментував інцидент із затриманням. У сторіз в Instagram він виклав відео і написав, що працівники митного контролю “перевищили свої повноваження”.

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook